search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:38
MENU CLOSE

Ταυτότητες: Πιάνουν …στασίδι έξω από τα Τμήματα για να «γλιτώσουν» το τσιπάκι – Ουρές από τα χαράματα

20.08.2023 07:02
taftotities new

Να …αναβάλουν την καταγραφή και το …τσιπάρισμα «βάλθηκαν» εκατοντάδες πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων οι οποίοι συνωστίζονται στα αστυνομικά τμήματα για να ανανεώσουν την ταυτότητά τους πριν από τον Σεπτέμβρη.

Το φαινόμενο είναι έντονο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα και όχι μόνο.

Μάλιστα, ακολουθώντας τις οδηγίες διάφορων ομάδων στα social media, μαζί με τις ταυτότητες ανανεώνουν και τα διαβατήριά τους προκειμένου να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως έγγραφο ταυτοποίησης σε περίπτωση που το κράτος υποχρεώσει τους πολίτες να αλλάξουν την ταυτότητά τους νωρίτερα από την προβλεπόμενη δεκαετία.

«Η αναβολή έκδοσης νέας ταυτότητας είναι σωτήρια, καθώς ο Άγιος Παϊσιος φέρεται να είχε προβλέψει ότι μετά την εξαγγελία της έκδοσης θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος», οπότε και όλα θα παγώσουν, αναφέρεται χαρακτηριστικά στα εν λόγω group του Facebook.

Στις διαδικτυακές κοινότητες όσων αντιδρούν στις νέες ταυτότητες «με τα συστήματα γεωεντοπισμού», αναρτώνται και σχετικές ομιλίες ιερέων που καλούν τους θρησκευόμενους πολίτες να μην «προδώσουν την πίστη τους».

Δηλωτική είναι η πληροφορία του Grtimes.gr, σύμφωνα με την οποία πούλμαν μετέφερε την περασμένη εβδομάδα καλόγριες από Μοναστήρι του νομού Θεσσαλονίκης, σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για αντικατάσταση ταυτοτήτων.

Αμβρόσιος: «Ο διάβολος σε λίγο θα μας δηλητηριάσει με νέες ταυτότητες»

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Αμβρόσιου στο ekklisiaonline.gr που απευθυνόμενος στην εκκλησία λέει: «Ο διάβολος κυριαρχεί – Σε λίγο θα μας δηλητηριάσει με τις νέες ταυτότητες».

«”Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…”, λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ! Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι των Κομμάτων με τις πράξεις των, με τα λόγια των και με τις δηλώσεις των προδίδουν την αμώμητον πίστιν μας και παρά ταύτα ……παραμένουν ανενόχλητοι! Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΙΣ καθίσταται ΤΡΑΓΙΚΗ, όταν σκεφθούμε, ότι μεταξύ των άλλων, δυστυχώς, και μερικοί Εκκλησιαστικοί Ηγέτες ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΝ!!!», αναφέρει σε αυτό μεταξύ άλλων.

Εκτός από ιερωμένους, αντιδράσεις προβάλλουν και μέλη Ορθόδοξων Σωματείων, 22 εκ των οποίων θέτουν ζήτημα καταπάτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, θέμα εθνικής ασφάλειας και θέμα πίστης, καθώς «η αριθμοποίηση του προσώπου και ἡ καταπάτηση της θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρώπου που είναι εικόνα Θεού καὶ ἡ παρουσία τοῦ δυσώνυμου ἀριθμού 666 στά νέα δελτία ταυτότητος, ὅλα ἀσύμβατα προς την Χριστιανική πίστη».

Για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες είχαν συναντηθεί στα τέλη Ιουλίου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ. Μάλιστα, συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, που εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινήσεις για τις νέες ταυτότητες.

Όπως είχε τονίσει ο πρώην υπουργός με ανάρτησή του στα δικτύωσης, τους ενημέρωσαν αναλυτικά για το ζήτημα «διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Ετοιμάζουν συλλαλητήρια

Η συζήτηση επανέρχεται στα εμβόλια και στο 5G, ενώ οι πλέον καχύποπτοι αναφέρουν πως γίνεται προσπάθεια να συνηθίσουμε το τσιπάρισμα ώστε να μην αντιδράσουμε όταν μας το εμφυτεύσουν στο σώμα. «Η χρήση του αριθμού 666 στις ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από το χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο. Η παραλαβή τους από τους χριστιανούς σημαίνει άρνηση του Χριστού, πολιτογράφηση στην παράταξη του σατανά και τον πνευματικό θάνατο».

Ανάμεσά τους υπάρχουν και εκείνοι που διακρίνουν προσπάθεια της κυβέρνησης να καταγράψει τους εχθρούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ και την «Καθημερινή» οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια στις αρχές Σεπτεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Αυλώνας: Πανηγύρι με… παρατράγουδα – Ιερέας και γιος πιάστηκαν στα χέρια

Θεσσαλονίκη: Φωτιά τώρα στον Λαχανά – Σηκώθηκαν ελικόπτερα

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή για 6 περιφέρειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:35