search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:46
MENU CLOSE

Έρχεται νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το υπουργείο Εργασίας

23.08.2023 17:28
lefta-new
Πηγή: Pixabay

Σε νέα μείωση κατά μια ακόμη μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικά σενάρια, όπως η μείωση αυτή να γίνει στις εργοδοτικές εισφορές ή να επιμεριστεί μεταξύ εργοδοτών και μισθωτών. Συμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει τη σχετική εξαγγελία από το βήμα της ΔΕΘ.

Θυμιζουμε οτι οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 4,4 μονάδες και εκκρεμεί το υπόλοιπο ποσοστό μείωσης. Δηλαδή εκκρεμεί η εφαρμογή της επιπλέον μείωσης κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, ως υπόλοιπο από την προηγούμενη κυβερνητική δέσμευση για μείωση των εισφορών κατά πέντε μονάδες το διάστημα από 2019 έως 2023.

Την ίδια ωρα οι εργοδοτικοί φορείς επαναφέρουν το πάγιο αίτημά τους για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας ότι παρά τις μειώσεις το κόστος για τις επιχειρήσεις είναι υψηλό.

«Οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά τουλάχιστον μία μονάδα μέσα στην επόμενη τετραετία», προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός. Το υπουργείο Εργασίας συνδέει την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με την πλήρη εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί με την αντιμετώπιση της παραβατικότητας θα ενταχθεί στο πεδίο του ΕΦΚΑ περισσότερη ασφαλιστική ύλη.

Ετσι, πέρα από τη μείωση των εισφορών κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες που έχει ήδη γίνει, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, θα μπορέσει να προχωρήσει ακόμα μεγαλύτερη μείωση.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας

Με αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μπαίνει το φθινόπωρο – Οι χρεώσεις ανά εταιρία

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2023: Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές –  Ποιοι συνταξιούχοι πάνε ταμείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48