search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 05:59
MENU CLOSE

Φωτιά στη Ροδόπη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Κιζάρι

23.08.2023 15:55
rodopi_2308_1460-820_new

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Ροδόπης, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Τετάρτης το 112 να στείλει μήνυμα για εκκένωση του χωριού Κιζάρι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε στείλει για το χωριό Κασσιτέρα προς τις Σάπες.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κιζάρι απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Έκκληση για ενίσχυση επίγειων και εναέριων μέσων στα μέτωπα απευθύνει ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος.

Νωρίτερα, τα πύρινα μέτωπα στην Ροδόπη ήταν σε ύφεση, με τη μεγαλύτερη φωτιά να καίει στο Παπίκιο Όρος κοντά στον μικρό οικισμό της Κερασιάς, σύμφωνα με το xronos.gr.

Στα μέτωπα της Ροδόπης επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αλλά και της Εθνικής οδού Σαπών-Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα, γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Εθελοντής πυροσβέστης: «Δεν έχουμε νερό, η περιφέρεια είναι απούσα» (video)

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία (video)

Κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38