search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:17
MENU CLOSE

Φωτιές: Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη στους συμμάχους της Ελλάδας για τη βοήθεια

23.08.2023 19:44
mitsotakis_2208_1460-820_new

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα για να ευχαριστήσει τις συμμαχικές δυνάμεις που διέθεσαν δεκάδες πυροσβέστες και μέσα για τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter στα αγγλικά για τη βοήθεια που στέλνουν οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας:

«Καθώς η Ελλάδα παλεύει ενάντια στις δύσκολες πυρκαγιές, οι πυροσβέστες μας, οι πιλότοι και οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Αλλά δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας».

Αρχικά αναφέρεται στην Κύπρο και τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη: «Εκ μέρους όλων μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με την αποστολή δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη. Έχετε την ευγνωμοσύνη μας».

Συνεχίζει με τη Ρουμανία και τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις: «Είμαστε ευγνώμονες στη Ρουμανία που έστειλε 12 οχήματα και 56 πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην Αλεξανδρούπολη και ενώθηκαν με τους άνδρες και τις γυναίκες μας επί του εδάφους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρουμανία».

Ακολούθως για την Τσεχία και τον πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα γράφει: «Είμαστε ευγνώμονες στην Τσεχία που τώρα μάχεται με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και θα στείλει πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα επιχειρεί στην Αθήνα. Ευχαριστούμε, Τσεχία».

Για την Κροατία και τον πρωυθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς γράφει: «Το ευχαριστώ μας πάει στην Κροατία που στέλνει στην Ελλάδα ένα Canadair να ενωθεί με τον στόλο μας. Κροατία, έχει την ευγνωμοσύνη μας».

Με αφορμή την συνεισφορά της Γερμανίας, ο κ. Μητσοτάκης γράφει «ταγκάροντας» τον καγκελάριο Σολτς: «Είμαστε ευγνώμονες στη Γερμανία που έστειλε δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αθήνα και κάνουν μεγάλη διαφορά. Γερμανία, ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας».

Ευχαριστεί τη Σουηδία «που έστειλε δύο Air Tractors, ενισχύοντας τον στόλο μας όσο μαχόμαστε με τις φωτιές στην Αθήνα. Σουηδία, είμαστε πολύ ευγνώμονες για την συνεισφορά σας».

Τέλος ευχαριστεί την Αλβανία με αναφορά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα: «Το ευχαριστώ μας πηγαίνει στην Αλβανία που έστειλε 48 πυροσβέστες και 9 οχήματα που ενώθηκαν μαζί μας όσο μαχόμαστε με τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη. Ευχαριστώ Αλβανία».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα: Μέχρι την Παρασκευή ισχυρές οι ριπές των ανέμων – Έρχεται και νέο επικίνδυνο φαινόμενο

Φωτιές: Τρία ενεργά μέτωπα στον Έβρο – Νέες εκκενώσεις οικισμών στη Ροδόπη

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινο μέτωπο σε Δοκό και Κοντοδεσπότι – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13