search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:56
MENU CLOSE

Δραματική πρόγνωση: Οι ισχυρές ριπές ανέμων θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας – Καμπανάκι για νέο επικίνδυνο φαινόμενο

23.08.2023 18:48
ALEKANDROUPOLE
Eurokinissi

Με κύριο χαρακτηριστικό τις απότομες εξάρσεις σε ό,τι αφορά στις ριπές των ανέμων θα εξελιχθούν οι καιρικές συνθήκες στα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν τη χώρα για ακόμα μία ημέρα. Aυτό σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι έρχεται και νέο επικίνδυνο φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένουμε τις επόμενες ώρες, μέχρι τις 20:00 το απόγευμα ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Μετά τις 22:00 το βράδυ, σιγά – σιγά οι έντονες ριπές ανέμου θα περιοριστούν, όμως οι άνεμοι θα ενισχυθούν και πάλι το πρωί της Πέμπτης.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδαίτερα ξερή στη επιφάνεια του εδάφους

Οι ισχυρές ριπές ανέμων κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του OPEN.

Με δεδομένο ότι η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ξερή στην επιφάνεια του εδάφους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τις λειψυδρίας, τόσο στην περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο (εκτός από τα υπάρχοντα τεράστια πύρινα μέτωπα) να ξεπηδούν συνεχώς και νέες εστίες φωτιάς.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέο επικίνδυνο φαινόμενο

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Παρασκευή θα προστεθεί ένας επιπλέον κίνδυνος καθώς αναμένεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες. Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς οι σταγόνες της βροχής μπορεί να εξατμίζονται πριν καλά καλά φτάσουν στην επιφάνεια του εδάφους, όμως οι κεραυνοί που θα τις συνοδεύουν, μπορεί να προκαλέσουν νέα μέτωπα φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινο μέτωπο σε Δοκό και Κοντοδεσπότι – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή (Video)

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: «Στα 32 χρόνια υπηρεσίας δεν έχω ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες» λέει ο αρχηγός Πυροσβεστικής

Η Ελλάδα φλέγεται: Απίστευτες εικόνες με τον καπνό να έχει σκεπάσει τη Σικελία και τη Μάλτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42