search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:38
MENU CLOSE

Δυσοίωνη πρόβλεψη: Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες – Έως και 7 μποφόρ στην Πάρνηθα (Video)

24.08.2023 16:07
FOTIA-NEW

Πρόγνωση για τις εντάσεις των ανέμων που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών στη χώρα μας έκανε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως ανέφερε, εισερχόμαστε σε ένα διάστημα όπου αυξάνεται η θερμοκρασία και αναμένουμε ενίσχυση των βόρειων βορειοανατολικών ανέμων σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα στην Πάρνηθα θα βλέπουμε ριπές 6 με 7 μποφόρ μέχρι τις απογευματινές ώρες που θα υπάρξει υποχώρηση.

Τόνισε επίσης ότι η φωτιά δημιουργεί τον δικό της καιρό όπου οι άνεμοι ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη ένταση, ενώ σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν και απότομες αλλαγές στη διεύθυνση των ανέμων.

Ο ίδιος είπε ότι προς το απόγευμα της Πέμπτης θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή η αστάθεια μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ωστόσο επεσήμανε ότι λόγω των μετώπων η ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή και έτσι υπάρχει κίνδυνος για νέες φωτιές εξαιτίας των κεραυνών.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία

Φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας – Καίει το δάσος του Αγίου Νικολάου

Φωτιά στον Αυλώνα: Δικηγόρος ο ένας από τους συλληφθέντες – Με κιάλια, σπινθηριστή, βαμβάκι, αναπτήρες προσπαθούσαν να ανέβουν στην Πάρνηθα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:37