search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:22
MENU CLOSE

Τρέχει η ανακατασκευή του «Μινιόν» – Πότε θα είναι έτοιμο

25.08.2023 09:37
minion new

Την Άνοιξη του 2024 – και όχι τα Χριστούγεννα όπως ήταν το αρχικό σχέδιο – αναμένεται να ολοκληρωθεί από την ετυαιρία Dimand η ανακατασκευή του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου που επί χρόνια στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα Μινιόν στην Ομόνοια.

Οπως διαβάζουμε στην Ναυτεμπορική ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει τη μετατροπή του σε κτήριο μικτών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα) με πιστοποίηση LEED Gold. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 55 εκατ., συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την απόκτησή του, ύψους 26 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο, συνολικής επιφανείας 18.500 τ.μ.,περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου.

Από το υπόγειο έως τον 2ο όροφο (συνολικά 4 όροφοι) θα φοιλοξενηθεί το πολυκατάστημα Μινιον με την μορφή shop in the shop – ήδη γνωστά επώνυμα εμπορικά καταστήματα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενηθούν στον χώρο. Η συνολική επιφάνεια του πολυκαταστήματος θα είναι 6.100 τ.μ..

Από τον 3ο μέχρι τον 7ο όροφο προβλέπεται η δημιουργία γραφειακών χώρων (συνολικής επιφάνειας 7.700 τ.μ.). Σήμερα οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει τελειώσει η εξωτερική επένδυση του ακινήτου με την τοποθέτηση των υαλοστασίων και των σκιαδιών.

Στο κτήριο Α, το -1 και το ισόγειο προορίζονται για εμπορικές χρήσεις, ενώ στους υπόλοιπους ορόφους  θα δημιουργηθούν περίπου 30 διαμερίσματα και 5 μεζονέτες 50 -125 τ.μ.

Οι κατοικίες θα καταλαμβάνουν περίπου 3.500 τ.μ. Η ανάπτυξη του κτηρίου θα ξεκινήσει εντός του 2024, με στόχο να ολοκληρωθεί σε 2 έτη.

Το κτίριο θα φιλόξενεί επίσης εστιατόρια, καφετέριες κλπ

Διαβάστε επίσης

Mενίδι: Συγκλονίζει ο άνδρας που είδε το σπίτι του να καίγεται – «Το έχτιζα 30 χρόνια » (video)

Παγώνη: «Η έκθεση στα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο» (Video)

Εύβοια: Νεκρή βρέθηκε η 68χρονη που αγνοούνταν εδώ και έναν μήνα στην Ερέτρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:21