search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:34
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία της Νικήτης – Λύματα στη θάλασσα

26.08.2023 20:29
xalkidiki_nikiti

Την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε τμήμα της παραλίας της Νικήτης του Δήμου Σιθωνίας αποφάσισε η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, καθώς, μετά από δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου, τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των θαλασσίων υδάτων ήταν εκτός ορίων γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για κολύμπι.

Η απόφαση αφορά ένα μήκος ακτογραμμής 100 μέτρων εκατέρωθεν της εκβολής του ρέματος, στο οποίο διατίθενται τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Νικήτης στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα και ελήφθη εξαιτίας «συνεχούς απορροής επιβαρυμένων νερών στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή».

Η Αντιπεριφέρεια καλεί το Δήμο Σιθωνίας να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και να αναρτήσει πινακίδες με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στο συγκεκριμένο τμήμα, ενώ έχει ενημερωθεί το Λιμενικό Σώμα για την επιτήρηση της απαγόρευσης.

«Τα από 28-7-2023 και από 9-8-2023 αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων θαλάσσιων υδάτων τα οποία είναι εκτός ορίων και τα καθιστούν ακατάλληλα για κολύμβηση» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ταυτότητες: Viral η αγγελία Βολιώτη – Κρατάει σειρά στην ουρά έναντι 80 ευρώ

Καλαμάτα: Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα από το ξαφνικό μπουρίνι (Video & Photos)

Φωτιά στην Άνδρο: Κάηκε υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών – Ενισχύονται οι δυνάμεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:34