search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:26
MENU CLOSE

Φωτιές από κεραυνούς σε Νάξο, Χίο και Αττική – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε όλη τη χώρα

26.08.2023 12:05
PYRKAGIA

Δύο πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Άνδρο, οι οποίες πιθανότατα προκλήθηκαν και αυτές από πτώση κεραυνών.

Συγκεκριμένα, οι φωτιές ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου στις περιοχές Βιτάλι και πλησίον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής και καίνε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεση τους επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακόμα μία πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή των Καμπιών στη Χίο, πιθανότατα και αυτή από κεραυνό. Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, και άλλες φωτιές εκδηλώθηκαν πιθανότατα εξαιτίας έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Γραμματικού στο Μαραθώνα. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ παρέχουν συνδρομή από αέρος 2 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαραθώνα λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

– Στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– Στη λεωφόρο Ραμνούντος από το ύψος της Αγίας Μαρίνας

– Στο σημείο Προφήτη Ηλία προς την περιοχή Σέσι.

Επιπλέον, σε έξι διαφορετικά σημεία ξέσπασαν φωτιές από κεραυνούς σήμερα το πρωί σε Κορωπί και Βάρη – Βουλιαγμένη. Στα σημεία επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις αναζωπυρώσεις σε όλη την χώρα ενώ πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές προβλέπεται για τέσσερις περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή του Άγιου του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Στον Έβρο το πιο ενεργό μέτωπο εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου προς Αισύμη. Στην Δαδιά στο νότιο κομμάτι έχει περιοριστεί η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται δυτικά του χωριού Κοτρωνιά Έβρου. Στη Λευκίμμη αλλά και στις περιοχές Μεσημβρία προς Δικέλλα καθώς και στη βόρεια πλευρά στην περιοχή Κοίλα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου παραμένουν ισχυρές. Συγκεκριμένα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Ροδόπη, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Σημειώνεται πως ακόμη ένας άνθρωπος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη βρέθηκαν απανθρακωμένοι 18 συνανθρωποί μας ενώ ακόμη ένας άνθρωπος είχε βρεθεί νεκρός στη Λευκίμμη. Αυτό σημαίνει πως ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τη φωτιά ανέρχεται στους 20.

Καλή εικόνα παρουσιάζουν και οι πυρκαγιές στη Βοιωτία. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο Στείρι Βοιωτίας υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι. Στον Πρόδρομο και στο Σαράντι Βοιωτίας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στην Υλίκη, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν οποιαδήποτε διάσπαρτη εστία εντοπίζουν καθώς η φωτιά έχει σχεδόν οριοθετηθεί ενώ στον Ταρσό Βοιωτίας υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αντιμετωπιστεί.

Στη Δράμα, φωτιά καίει από χθες σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Πανόραμα Προσοτσάνης.

Τέλος, στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν ενεργές διάσπαρτες εστίες στη νοτιοδυτική της πλευρά, στο Φρούριο της Φυλής. Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν με άλλα 4 αεροσκάφη.

Καμπανάκι για φωτιές και σήμερα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας και ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

* Περιφέρεια Αττικής

 * Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)

* Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Ροδόπης και ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η «υπεύθυνη δήλωση» με την οποία θα αρνούνται να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες όσοι φοβούνται το… τσιπ!  

Φωτιά τώρα στο Γραμματικό – Ξεκίνησε από κεραυνό

Πυρκαγιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε όλη την Ελλάδα – Υψηλός ο κίνδυνος και για σήμερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:25