search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:50
MENU CLOSE

Αυτόκληκτοι…«σερίφηδες» καλούν σε περιπολίες κατά της «εισβολής» μεταναστών και στη Ρόδο

28.08.2023 21:13
metanastes
Eurokinissi

Αυτόκληκτοι…«σερίφηδες» δεν υπάρχουν μόνο στον Έβρο όπως όλα δείχνουν. Κάλεσμα μέσω social media για «φρούρηση» των περιοχών στις οποίες καταφτάνουν μετανάστες
τώρα και στη Ρόδο.

Μια ανάρτηση από τις 13 Αυγούστου, στη σελίδα facebook της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου αποτυπώνει αυτό ακριβώς το επικίνδυνο κλίμα που «φουντώνει» ιδίως σε ακριτικές περιοχές. Είναι ένα κλίμα που αντιμετωπίζει τις αφίξεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο ως «εισβολή». Το κάλεσμα που μπορεί κανείς να δεις παρακάτω στη ουσία καλεί τους πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους

«Πρέπει να δράσουμε όλοι άμεσα. Δεν έχει να κάνει με αλληλεγγύη. Εχει να κάνει με εισβολή», γράφει η Ομάδα και καλεί τους εθελοντές της ευρύτερης περιοχής να οργανωθούν καθώς
το «οφείλουμε στα παιδιά μας και στον τόπο μας», γράφουν χαρακτηριστικά στην ανάρτησή τους.

Και παρότι στη Ρόδο δεν είδαμε τελικά να οργανώνονται περιπολίες αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων» όπως στον Έβρο, εντούτοις το κλίμα που υπάρχει όπως μπορεί να δει κανείς στα σχόλια κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένες είναι ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις.

Νέο βίντεο «σύλληψης» μετανάστη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σοκάρει

Την ίδια ώρα παρά τη δικαστική παρέμβαση του Αρείου Πάγου και την αποδοκιμασία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση των πρακτικών αυτοδικίας, οι ακροδεξιοί «κυνηγοί κεφαλών» συνεχίζουν την δραστηριότητα τους στον Έβρο.

Στο νέο βίντεο, αυτόκλητος «πολιτοφύλακας» καταγγέλλει μάλιστα την ανυπαρξία των κρατικών Αρχών, μιλώντας απαξιωτικά για τους μετανάστες που φαίνεται να έχει μόλις «συλλάβει».

Διαβάστε επίσης:

Σάμος: Η στιγμή που το Λιμενικό σώζει βρέφος με ΚΑΡΠΑ – Συγκλονιστικό βίντεο

Χαλκιδική: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράζονται σε λιμνοθάλασσα

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για Βρετανικό Μουσείο: Επιτακτικό το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20