search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:44
MENU CLOSE

Δραματική προειδοποίηση ειδικών για Πάρνηθα: «Το καμένο δάσος θα μετατραπεί σε “εκδικητικό χείμαρρο”»

28.08.2023 00:37
parni8a_fwtia

Καμπανάκι για τις πλημμύρες, μετά τις πυρκαγιές, κρούουν επιστήμονες για την Πάρνηθα.

Προειδοποιούν πως σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, το καμένο δάσος θα μετατραπεί σε έναν «εκδικητικό χείμαρρο» που θα «πνίξει» τους οικισμούς γύρω από τον οικισμό.

«Όταν μιλάμε για την Πάρνηθα, με τις χαράδρες και τα ρέματα, σε όλα αυτά θα πρέπει να μελετηθούν αυτά τα έργα (σ.σ. αντιπλημμυρικά) άμεσα και να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατόν» επισημαίνει ο Γιώργος Παπαρουσόπουλος, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων.

«Να συγκρατήσουμε, όπως πρώτα, τα νερά εκεί που είναι, μέσα από μικρά φραγματάκια. Το δασαρχείο έχει δώσει ανάλογες οδηγίες για να μπορέσουμε να μην πάμε στην επόμενη καταστροφή», τονίζει ο Βασίλης Λεκίδης, υπεύθυνος Τεχνικού Επιμελητηρίου Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι κάτοικοι αγωνιούν για τις βροχές.

«Η Πάρνηθα από μόνη της χρειάζεται ένα ολόκληρο σχέδιο πλέον»

Οι ειδικοί τονίζουν πως το προσωπικό στην Πάρνηθα δεν επαρκεί.

«Θα πρέπει άμεσα να ενδυναμωθεί αυτή η υπηρεσία για να μπορέσει να προχωρήσει όλα αυτά, με ένα δασολόγο δεν γίνεται, όποιος θέλει να τα κάνει θα πρέπει έστω και πρόσκαιρα να στελεχώσει την υπηρεσία για να γίνουν αυτά», λένε.

«Η Πάρνηθα από μόνη της χρειάζεται ένα ολόκληρο σχέδιο πλέον. Να μπουν όλες οι ειδικότητες μέσα πρώτα και βασικά οι δασολόγοι και γενικά όλοι που έχουν το βιολογικό απόθεμα, να βοηθήσουν οι γεωλόγοι για το γεωπεριβάλλον», τονίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κεφαλονιά – 76χρονη πνίγηκε στη θάλασσα

Λαχτάρισαν επιβάτες του ΚΤΕΛ στο Μαρκόπουλο – Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες

Νέα Φιλαδέλφεια: «Άφαντος» ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη – Η «γκάφα» στα εγκληματολογικά εργαστήρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20