search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:02
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Στο έλεος του τυφώνα Ιντάλια η Φλόριντα – Σε συναγερμό οι αρχές (Videos)

30.08.2023 16:55
florida-new

Ο Ιντάλια έφθασε στις ακτές της Φλόριντα ως τυφώνας κατηγορίας 3 με ανέμους που μπορεί να φθάσουν έως τα 205 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Το μάτι του κυκλώνα έφθασε στη στεριά κοντά στο Κίτον Μπιτς στις 07:45 τοπική ώρα στη βορειοδυτική ακτή της Φλόριντα, διευκρίνισε το NHS.

Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι ο Idalia, που τώρα έχει υποβιβαστεί σε καταιγίδα κατηγορίας 2 – έπληξε με μέγιστες σταθερές ταχύτητες ανέμου 125 mph (201 km/h).

Οι οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων αναφέρουν ότι οι καταιγίδες της κατηγορίας 3 είναι πιθανό να προκαλέσουν «καταστροφικές» ζημιές, συμπεριλαμβανομένων δομικών ζημιών σε σπίτια, ξεριζωμένων δέντρων και αποκλεισμένων δρόμων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις λέει ότι αναμένονται καταιγίδες ύψους 4,8 μέτρων σε ορισμένες περιοχές καθώς οι σφοδροί άνεμοι σπρώχνουν το θαλασσινό νερό προς την ενδοχώρα.

Η πρόσβαση έχει περιοριστεί στο Treasure Island στην κομητεία Pinellas της Φλόριντα, καθώς η καταιγίδα συνεχίζει να πλήττει την πόλη στην Pinellas County, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter.

Οι γέφυρες είναι κλειστές και οι κάτοικοι καλούνται να βρουν καταφύγιο και να μην περνούν μέσα από νερά που θα μπορούσαν να έχουν «ζωντανά καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, λύματα, άγρια ζωή και επικίνδυνα αντικείμενα».

Σε 28 από τις 67 κομητείες της Φλόριντα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, κυρίως κατά μήκος της άνω ακτής του Κόλπου της πολιτείας.

Ήδη 169 χιλιάδες άνθρωποι έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εξαιτίας του τυφώνα, όπως αναφέρει το BBC. Προειδοποιήσεις για τυφώνα και καταιγίδες έχουν εκδοθεί όχι μόνο στη Φλόριντα, αλλά και στις γειτονικές πολιτείες Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα. Και οι τρεις πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει το BBC, περίπου 5.500 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν κινητοποιηθεί στη Φλόριντα όπως και 30.000 με 40.000 εργαζόμενοι σε εταιρείες παροχής ηλεκτρικού.

Οι αρχές έχουν επίσης αποθηκεύσει περίπου 4 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στον ανεφοδιασμό. Από χθες έχει κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα, ενώ περισσότερες από 40 σχολικές περιφέρειες στη Φλόριντα έχουν αναστείλει τα μαθήματα για σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ… «ραπάρει» μέσω της τεχνολογίας AI και «σαρώνει» στο iTunes (Video)

Μεξικό: Δραματική καταδίωξη λαθρεμπόρων ναρκωτικών στον Ειρηνικό (Videos)

Τζόρτζια Μελόνι: Σάλος μετά τις δηλώσεις του συντρόφου της για τον ομαδικό βιασμό στην Ιταλία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58