search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:21
MENU CLOSE

Motor Oil: Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ στις ΑΠΕ το 2023 – Πώς προχωράει το FSRU Διώρυγα GAS

31.08.2023 11:21
motor_oil_new

Στα 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν οι επενδύσεις της Motor Oil στον τομέα των ΑΠΕ μέσα στο 2023, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Π. Τζαννετάκης στο πλαίσιο παρουσίασης των αποτελεσμάτων εξαμήνου του Ομίλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η Motor Oil διατηρεί σήμερα σε λειτουργία, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Unagi έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 772MW από 279MW το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ από τα 84 MW που βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της κατασκευής τα 60 MW είναι έτοιμα και θα ξεκινήσουν σύντομα τη λειτουργία τους.  

Επίσης έργα συνολικής ισχύος 1,9 GW έλαβαν όρους σύνδεσης στις αρχές Ιουλίου και ξεκινά η διαδικασία κατασκευής τους.

Σε ότι αφορά τώρα το πολύ σημαντικό έργο του FSRU Διώρυγα Gas του Ομίλου ο κ. Τζαννετάκης είπε ότι η τελική απόφαση για την επένδυση βρίσκεται σε αναμονή καθώς πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντική όροι και το επόμενο διάστημα θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έχει στείλει η Ευρωπαϊκή επιτροπή για το έργο.

Το έργο πάντως έχει συμπεριληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα όπως συνέβη και με το FSRU της Αλεξανδρούπολης.

Παρ’ όλα αυτά η Motor Oil σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο του ομίλου προχωράει το έργο, για το οποίο όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί και από τη στήριξη που τελικά θα καταφέρει να εξασφαλίσει για αυτό η Motor oil.   

Σε ότι αφορά το έργο IRIS που έχει να κάνει με τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα και θα βοηθήσει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της ΜΟΗ, είναι θετικό ότι επιλέχθηκε από το EU Innovation Fund, λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους 127 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Όμιλος Γρίβα (Κουλουράδες): Επενδύει 3,5 εκατ. ευρώ για να μπει στην αγορά του νερού – «Άνοιγμα» και στην Κύπρο

Fitch: Στον «πάγο» η αξιολόγηση της Eurobank μέχρι να τελειώσει το deal με την Ελληνική Τράπεζα

3K Investment Partners: Στρατηγική συνεργασία με Whitetip στη διαχείριση περιουσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:20