search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:26
MENU CLOSE

«Συναγερμός» από την Πυροσβεστική για το Σαββατοκύριακο – Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

01.09.2023 21:19
foties-new

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών λόγω των εξαιρετικά ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα μποφόρ θα είναι αρκετά, και θα αυξηθούν την Κυριακή και για αυτό στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε για αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου από την Πολιτική Προστασία, οι περιοχές αυτές θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία 4) σε τέσσερις περιφέρειες:

•    Περιφέρεια Αττικής
•    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
•    Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
•    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Για το λόγο αυτό, όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος θα βρίσκονται έξω, σε κατάσταση γενικής επιφυλακής σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν ενάρξεις πυρκαγιών, που λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών μπορούν να λάβουν πολύ γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις. Ταυτόχρονα, μαζί με τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών κ.α).

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Έβρο: Ανάμεσα σε Κορνοφωλιά και Σουφλί το δυσκολότερο μέτωπο – Η έκταση που θα είχε καεί στην Αττική (Video/ Χάρτης)

Κέρκυρα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο της 22χρονης τουρίστριας – Έπεσε, χτύπησε και αιμορραγούσε

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Χανιά: Άλλα τέσσερα μωράκια παραδόθηκαν στους βιολογικούς γονείς τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:25