search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:29
MENU CLOSE

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς, οι υπογραφές για Κασσελάκη, το τρένο του Φάμελλου και ο… Νικ Διακοπάκης!

01.09.2023 06:04
ypourgiko mitsotakis887- new

Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση κάποιων υπουργών στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο – το πρώτο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ή, θα προτιμούσα έστω να μην γινόταν υπουργικό μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την κυβέρνηση! Διότι ένα κάποιο μήνυμα από τον Μητσοτάκη για το πώς πρέπει να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις, θα το λάβουν…

Και ο νοών νοείτω…

Με αφορμή πάντως τη συνεδρίαση του υπουργικού πρέπει να σας εξομολογηθώ μία αίσθηση που έχω. Κάπως σαν μαντεψιά, με… λελογισμένο ρίσκο!

Έχω την αίσθηση, λοιπόν, ότι ο Μητσοτάκης θα αλλάξει σε τούτη τη δεύτερη τετραετία την τακτική που είχε για τους ανασχηματισμούς. Εκεί που δεν έκανε σχεδόν κανέναν στην πρώτη θητεία – επέλεγε μικρές διορθωτικές κινήσεις περισσότερο -, τώρα δεν θα διστάζει να κάνει μεγάλες… αναδομήσεις, που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο μετρ των θεαματικών αλλαγών στα κυβερνητικά σχήματα…

Ο Χρήστος κι ο Βασίλης

Δεν θέλω να προκαλώ άγχη, αλλά παρατήρησα ότι στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο Μητσοτάκης έπλεξε δύο φορές το εγκώμιο του πρώην υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστου Στυλιανίδη

Δεν πρόσεξα να έχει την ίδια ζέση και για τον νυν υπουργό Βασίλη Κικίλια, αλλά ίσως μου διέφυγε εκεί πάνω που έβλεπα τον καβγά στους «Σπαρτιάτες», που θα έκαναν μία χαρά ταινία με τίτλο «Οπενχάιμερ με περικεφαλαία», καθώς είναι σαν να έπεσε ατομική βόμβα στο ακροδεξιό αυτό κόμμα!

Πιθανόν ο Μητσοτάκης θεώρησε ότι ο Κικίλιας δεν χρειάζεται στήριξη, παρότι δέχεται πολλές βολές τελευταία…

Ίσως πάλι να ήθελε να δείξει ότι έχει πάγκο – θα τολμούσα να μαντέψω τι από τα δύο, αλλά μπορεί να σας γελάσω και δεν θα το ήθελα…

Περιφέρειες στις ευρωεκλογές

Από την κυβέρνηση έχω ένα ακόμα ενδιαφέρον. Ρώτησα αν τελικά εγκαταλείπεται η ιδέα να ισχύσει η λίστα έναντι του σταυρού στις ευρωεκλογές. Να μην σας τα πολυλογώ, κατάλαβα ότι εγκαταλείπεται. Αλλά μου άφησαν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αλλάξει το σύστημα ως προς τούτο: να μην έχουμε μία εκλογική περιφέρεια, όλη τη χώρα, αλλά να σπάσει η επικράτεια σε επτά. Ώστε να επιτευχθεί και η γεωγραφική εκπροσώπηση, αλλά και να μην χρειάζεται να είναι κάποιος σούπερ γνωστός για να εκλεγεί. Ωραίες ιδέες αυτές…

Απεγκλωβισμό στον ΣΥΡΙΖΑ

Να σας πάω και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης θα έχει περισσότερες από τις 30 υπογραφές μελών της κεντρικής επιτροπής, που χρειάζεται κάποιος να καταθέσει αύριο στο διαρκές συνέδριο για να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Το σκέφτεται όμως εάν θα συμπεριλάβει και βουλευτές σε αυτή τη λίστα. Κι αυτό διότι υπάρχουν βουλευτές που είναι μαζί του, αλλά κωλύονται σε αυτή τη φάση να το δηλώσουν ανοιχτά. Όχι από σεμνότητα. Αλλά επειδή μέχρι πριν εμφανιστεί ο Κασσελάκης καταγράφονταν ως υποστηρικτές άλλων υποψηφίων.

Πάντως, επειδή με πετύχατε σε καλή διάθεση, σας εξομολογούμαι ότι συμπάσχω με όλα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσαν να δηλώσουν στήριξη σε κάποιον από τους αρχικούς 4 υποψήφιους και τώρα προσπαθούν να… απεγκλωβιστούν και να τρέξουν στον Κασσελάκη.

Παρατηρώντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το πώς τοποθετούνται τα στελέχη του, μου «έμεινε» μία τοποθέτηση, που έκανε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Σωκράτης ο Φάμελλος. Ερωτηθείς για το εάν γίνεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο μη βουλευτή, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος είπε, χωρίς περιστροφές, ότι και βεβαίως γίνεται!

Ένας υποψιασμένος θα έλεγε ότι ο Κασσελάκης, εφόσον κερδίσει στην κούρσα ηγεσίας θα ψάξει να τοποθετήσει κάποιον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας – όπως έκανε ο Ανδρουλάκης με τον Κατρίνη ένα πράγμα – και ο Σωκράτης θα ήταν μία υπέροχη ιδέα. Αν ήταν και μουσικόφιλος ο υποψιασμένος θα σιγοτραγουδούσε και το «για μία θέση στο τρένο», που λέει και ο Μανώλης, ο αδελφός του Σωκράτη – ωραίο, ρομαντικό και πονεσιάρικο άσμα!

Από την άλλη, ως μάντης που σέβεται τον εαυτό του και τα αφήνει όλα στην ερμηνεία των οιωνών, δεν μπορώ να είμαι υποψιασμένος.

Ξέρω μόνο ότι ο Φάμελλος τα λέει καλά στη Βουλή κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο από κανένα!

Κουίζ

Και ένα κουίζ για το τέλος, καθώς έτυχε μία πηγή μου έγκυρη και με αδιαμφισβήτητη ακοή, να βρεθεί δίπλα σε μία πολιτική – δεν θα πω ποίου κόμματος – παρέα, που συζητούσε για τον «Νίκ Διακοπάκη». Με ρώτησε αν γνωρίζω ποιον εννοούσαν, αλλά φοβάμαι πως ούτε να μαντέψω μπορώ. Άλλωστε δεν ήταν σίγουρο ότι η συζήτηση ήταν για πολιτική, ίσως αφορούσε τον τουρισμό και τα ωραία μας νησιά…

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας εκτός κάδρου, τα βέλη των «παλιών» και η …δασκάλα Αχτσιόγλου

Η βαριά ατζέντα της κυβέρνησης, η κόπωση κάποιων υπουργών και η απειλή διαγραφών στη ΝΔ για τον… Κασσελάκη

Οι διαθέσεις του Τσίπρα και το… σπεύδε βραδέως του ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:29