search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:59
MENU CLOSE

Παραδοχή Συρίγου για πυρκαγιές: Η κυβέρνηση προφανώς δεν τα πήγε καλά, δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου (video)

05.09.2023 09:11
aggelos_syrigos_59_new

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση «δεν τα πήγε καλά» στη διαχείρση των πυρκαγιών προχώρησε ο Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Action24.

«Στον Έβρο είχαμε μια τεράστια οικολογική καταστροφή, κάηκε ο πυρήνας του δάσους και ένα τμήμα δεν πρόκειται ποτέ στα επόμενα 40-50 χρόνια να επανέλθει. Η έννοια της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι να βοηθήσει τους κατοίκους που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσά τους και να δει τι μέτρα πρέπει να ληφθούν» είπε ο Άγγελος Συρίγος απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στην πυρόπληκτη Δαδιά.

«Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η κυβέρνηση δεν τα πήγε και ιδιαίτερα καλά μέσα στο καλοκαίρι», σχολίασε η Ελένη Καλογεροπούλου.

«Δεν τα πήγε καλά, δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου, δεν συζητείται αυτό. Προφανώς δεν τα πήγε καλά, εκ του αποτελέσματος κρίνεται. Παρότι τα μέσα που υπήρχαν ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά, οι πυροσβέστες ήταν εκεί και ήταν στην ώρα τους, ο αριθμός τους ήταν πολύ μεγαλύτερος από άλλες φορές, στην πράξη εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι και εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι χρειάζεται ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των πυρκαγιών. Το οποίο ξεφεύγει από αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Η καταστροφή στον Έβρο ήταν πραγματικά τεράστια» απάντησε ο Άγγελος Συρίγος.

«Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων. Λόγω της συχνότητας αυτό που χαρακτηρίζουμε “ακραίο”, παύει να είναι “ακραίο” και τείνει να γίνει ο κανόνας. Επειδή ακούω και τερατουργήματα να λέγονται, ανέφερε ένας μετεωρολόγος ότι σε διάστημα έξι ωρών θα πέσει βροχή που πέφτει σε πέντε μήνες. Είναι προφανές ότι αν έχουμε τέτοια ποσότητα βροχής δεν υπάρχει τρόπος να προετοιμαστείς απολύτως. Από κει και πέρα το κράτος έχει πάρει τα μέτρα του για να προειδοποήσει τους κατοίκους έχουν γίνει συσκέψεις, έχει προετοιμαστεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και περιμένουμε να δούμε πόσο ακραία θα είναι τα φαινόμενα» είπε σε άλλο σημείο ο βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Όλα όσα λένε κορυφαία στελέχη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα

Σήμερα η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Άγκυρα: Η ατζέντα και οι στόχοι (video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανάβει» το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων λίγο πριν την κάλπη – Την εκλογή της από την πρώτη Κυριακή εκτίμησε η Αχτσιόγλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:57