search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 15:49
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες: Γιατί η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες – Τους αφήνει να βυθιστούν στην απαξίωση    

06.09.2023 06:03
spartiates vouli 666- new

Με τη λογική της σύγχρονης ιστορικής ερμηνείας, όπου οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν τα άρρωστα παιδιά τους στον Καιάδα, αλλά «τους επίορκους, τους προδότες και τους εγκληματίες», φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κινηθεί η κυβέρνηση. 

Δηλαδή, παρά το γεγονός ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το ακροδεξιό ναζιστικό μόρφωμα με νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις στην Βουλή, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι για την ώρα έχουν αποφασίσει να μην κάνουν τίποτα. 

Θα τους αφήσουν να… ρίχνουν ο ένας τον άλλο στο γκρεμό, εκμεταλλευόμενοι τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα τους για τα χρήματα που δικαιούται το κόμμα. 

Οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση έχει μελετήσει όλες τις κινήσεις που μπορεί να κάνει, θεωρεί, ωστόσο, πως τα οφέλη που θα έχει πολιτικά από αυτή την ιστορία είναι πολύ περισσότερα, καθώς οι Έλληνες ψηφοφόροι που κινούνται πολιτικά στα άκρα της δεξιάς θα δουν τι ανθρώπους έχουν ψηφίσει. 

Πιστεύουν ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αποδειχθεί ότι το κόμμα με το οποίο εμπλέκεται πολιτικά ο Ηλίας Κασιδιάρης απαρτίζεται από «αφερέγγυα άτομα», τα οποία αλληλοκατηγορούνται με μοναδικό στόχο να πάρουν το ταμείο του κόμματος και την κρατική επιχορήγηση.  

Ενόψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι τα όσα συμβαίνουν μέσα στους Σπαρτιάτες μπορεί και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη. 

Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν μάλιστα ότι και μόνο το γεγονός ότι επέστρεψαν στο κόμμα οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές, για τους οποίους  ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, είχε κάνει λόγο για αρχιμαφιόζους, δείχνει ότι το ζητούμενο είναι μόνο τα χρήματα και η κρατική χρηματοδότηση η οποία αναμένεται πάντως να δoθεί στο κόμμα τον Απρίλιο του 2024. 

«Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά ποιος θα πάρει το ταμείο του κόμματος και τα χρήματα», έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία καταρρέει το αφήγημα ότι μόνο αυτοί ήταν έντιμοι και συνετοί αντίθετα με την πλειοψηφία των πολιτικών, που είναι εμπλεκόμενοι. 

Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με  την οποία «πρέπει άμεσα να ελεγχθούν οι καταγγελίες, που ακούστηκαν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον πρόεδρο των Σπαρτιατών σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών και ο Πρόεδρος της Βουλής μαζί με όλες τις ομάδες που κινούνται στο δημοκρατικό τόξο να ενεργήσουν, ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών», έλεγαν ότι όντως υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά για την ώρα δεν θα την αξιοποιήσουν.

Θεωρούν, δηλαδή, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και αλλά γεγονότα, και άλλες ρήξεις όπου εκεί η κυβέρνηση και η Βουλή θα πρέπει να παρέμβουν. 

Φυσικά, πάντα υπάρχει ανοικτό το ζητούμενο για το πώς μπορεί να  στοιχειοθετηθεί ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Ροκοφύλλου: Ορίστηκε Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Κικίλιας για Daniel: Tο πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο

ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Φιντάν – Γεραπετρίτη: Θα είμαστε απέναντι στην «ΙΧ εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 15:45