search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:33
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι σε 9 χωριά σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – Ανυπολόγιστες καταστροφές

07.09.2023 19:02
plimmires karditsa 666- new

Διασώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων με ελικόπτερα πραγματοποιούνται σε χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, που δέχθηκαν την επίθεση της κακοκαιρίας «Daniel».

Η προσπάθεια επικεντρώνεται, κυρίως, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, ενώ στο χωριό Αγία Τριάδα υπάρχουν έξι αγνοούμενοι.

Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν τα σπίτια όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

 Ένας αριθμός σπιτιών, κυρίως πλίθινα έχουν γκρεμιστεί, ενώ σε ορισμένα χωριά με δυσκολία διακρίνονται οι στέγες των κατοικιών, καθώς το νερό τα έχει σκεπάσει.

 Στο μεγαλύτερο μέρος της Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης με συχνές διακοπές ρεύματος.

Οι δυνάμεις επικεντρώνονται σε 9 χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα:

Παλαμάς, όπου έχει πλημμυρίσει η κεντρική οδός Πλαστήρα, στην Καρδίτσα

Αστρίτσα στην Καρδίτσα

Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα,

Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα,

Ιτέα στην Καρδίτσα,

Μακρυχώρι στην Καρδίτσα,

Καλυβάκια στην Καρδίτσα,

Πεδινό στην Καρδίτσα

Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης


Προς το παρόν βρέχει- αν και όχι με την ίδια ένταση με τις δύο προηγούμενες ημέρες- σε όλη την περιοχή οπότε δεν μπορούν να επιχειρήσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτό που περιμένουν, είναι να κοπάσει η ένταση τις επόμενες τρεις με τέσσερις ώρες. Στο μεταξύ όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι σε εξέλιξη οι αεροδιακομιδές, με τα ενάερια μέσα, να έχουν απομακρυνθεί και διασωθεί από Παλαμά, Αγία Τριάδα και Μεταμόρφωση 70 άτομα.


105 άνθρωποι στο Νότιο Πήλιο διασώθηκαν από το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, δια θαλάσσης, δεκάδων ανθρώπων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο.

Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Ο απεγκλωβισμός όλων των ανθρώπων ήταν αδύνατος από ξηράς και γι’ αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έστειλαν το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν» που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 105 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από 3 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν.

Μηνύματα από το 112 

Υπενθυμίζεται πως μήνυμα από το 112 εστάλη σε έξι χωριά στην Καρδίτσα. Το μήνυμα απευθύνεται σε όσους είναι σε Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα ώστε να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Επίσης, μήνυμα του 112 για την εκκένωση των περιοχών Κανάβια και Σταυρός Ελάτης Τρικάλων έστειλε η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.



Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: 80 άτομα χωρίς φαγητό και νερό για 24 ώρες – Τους μετέφεραν με καρότσα (Photos – Videos)

«Για να σώσουν την Καρδίτσα, πλημμύρισαν το Δήμο Παλαμά – Δεν έστειλαν καν 112»- Συγκλονιστική καταγγελία στο topontiki.gr

Εικόνες Αποκάλυψης στην Καρδίτσα: Δραματικές διασώσεις από ελικόπτερα και στρατό, αγωνία για τους αγνοούμενους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:30