search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:54
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζουν αναβολή των εκλογών – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

07.09.2023 19:05
syriza_new

Σε αναβολή των εκλογών προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λόγω των καταστροφών που έχει επιφέρει σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά στην Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 με την ΚΕΦΕ να εισηγείται την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Όπως όλα δείχνουν η εκλογική διαδικασία μετατίθεται για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα ακολουθήσει μια εβδομάδα μετά.

Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη των εκπροσώπων των 5 υποψηφίων υπό τους δύο Γραμματείς, τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των Παππά, Τζουμάκα, Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, ενώ η πλευρά Κασσελάκη είπε ότι θα συνταχθεί με όποια απόφαση λάβει η πλειοψηφία στην ΠΓ.

Κατά πληροφορίες, οι δύο Γραμματείς συμφωνούν με την αναγκαιότητα της αναβολής ωστόσο εξέφρασαν ένα προβληματισμό σε σχέση με το οικονομικό κόστος δεδομένου ότι υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία από την εταιρεία που έχει αναλάβει την διαδικασία.

Αν και το πρωί η Κουμουνδούρου δήλωνε ότι δεν θα υπάρξει αναβολή η κατάσταση επανεκτιμήθηκε ύστερα από τη διαρκή επικοινωνία του κόμματος με Νομαρχιακές και τοπικά στελέχη και βουλευτές, που μετέφεραν την εικόνα από τις πληγείσες περιοχές. Την ίδια ώρα και οι υποψήφιοι εξέφραζαν προβληματισμό για τη διαδικασία.

Το πρωί αναβολή της διαδικασίας είχαν ζητήσει οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Εισροή ομβρίων υδάτων στην Εθνική Πινακοθήκη – Προβλήματα στο REX

Κυρώσεις σε «άτακτους» βουλευτές

Βουλή: Πίσω στην Κ.Ο των Σπαρτιατών οι Κόντης, Δημητροκάλλης, Μανούσος και Κατσιβαρδάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:53