search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:15
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνεται ο προβληματισμός για τη διεξαγωγή των εκλογών – Παππάς και Τζουμάκας ζήτησαν αναβολή, «όχι» μέχρι στιγμής από Κουμουνδούρου

07.09.2023 17:52
axtsioglou-kasselakis-tsakalotos-1-new

Υπό εξέταση φαίνεται πως βρίσκεται στην Κουμουνδούρου, το σενάριο της αναβολής των εκλογών της Κυριακής (του πρώτου γύρου ουσιαστικά) παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής επισήμως η Κουμουνδούρου έχει πει ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής.

Όμως οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, η ύπαρξη αγνοουμένων και το σκηνικό καταστροφής λόγω της κακοκαιρίας Daniel, ειδικά στη Θεσσαλία, εντείνουν τον προβληματισμό που υπάρχει από το πρωί. Πολύ περισσότερο που συνεχώς έρχονται πληροφορίες στο κόμμα από Νομαρχιακές, τοπικά στελέχη και βουλευτές για τις πληγείσες περιοχές.

Όλοι οι υποψήφιοι έχουν αναβάλει τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές τους ενώ δημοσίως θέμα αναβολής έθεσαν το πρωί ο Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας, ενώ και από την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου υπάρχει έντονος προβληματισμός. Η Έφη Αχτσιόγλου μεταβάλλοντας το πρόγραμμά της επισκέπτεται το Βόλο πραγματοποιώντας αυτοψία στην περιοχή. Από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη μεταφέρεται ένα κλίμα αναμονής για τις αποφάσεις που θα λάβει το κόμμα σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος όταν διαμορφωθεί όλη η εικόνα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη της εκλογικής διαδικασίας και κάποιοι επισημαίνουν ότι οι απόφαση θα πρέπει να περάσει μέσα από την Πολιτική Γραμματεία. Σε κάθε περίπτωση οι ώρες είναι κρίσιμες, ενώ ο χρόνος πιέζει την Κουμουνδούρου, καθώς η Κυριακή πλησιάζει.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος  επισκέπτεται εκτάκτως την Θεσσαλία με αντιπροσωπεία του κόμματος, έχοντας προηγουμένως αναβάλει την προγραμματισμένη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το πρωί, θέμα μετάθεσης της εκλογικής διαδικασίας κατά μία εβδομάδα έθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς:

Στη δήλωσή του ανέφερε: «τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχουειδικά στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, “νίπτει τας χείρας” της. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα. Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση».

Αναβολή ζήτησε και ο Στέφανος Τζουμάκας. Σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η χώρα διέρχεται δοκιμασία. Μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται. Θέλω να δηλώσω την αλληλεγγύη μου σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και τη θέληση μου να αγωνιστώ για την αποκατάσταση.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη Ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας.

Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Πρώτα η Ζωή»!

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα των υποψηφίων  – Αλληλεγγύη στους πληττόμενους κατοίκους

Η Έφη Αχτσιόγλου πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη επίσκεψη στο Βόλο ακυρώνοντας την προγραμματισμένη περιοδεία της στο Αγρίνιο. Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επισκεφθεί την πληττόμενη περιοχή του Βόλου, «προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους και να τους μεταφέρει τη στήριξη του κόμματος, να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης, των εκτεταμένων καταστροφών και των αναγκών που υπάρχουν για παρεμβάσεις στήριξης και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν άμεσα».

Με δήλωσή της στα κοινωνικά δίκτυα, ενημέρωσε για την τροποποίηση στο πρόγραμμά της επιτιθέμενη στην κυβέρνηση:

«Σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες, θα βρισκόμουν στην Αιτωλοακαρνανία. Σε μια κανονική χώρα. Όχι σε μια χώρα που καταρρέει και η κυβέρνηση παρακολουθεί ατάραχη. Οδεύω ήδη προς τη Θεσσαλία. Εκεί που οι πόλεις και τα χωριά μας πλημμυρίζουν, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, οι πολίτες απαιτούν ένα άμεσο σχέδιο απέναντι στην καταστροφή».

Ο Νίκος Παππάς ανέβαλε την επίσκεψή του στη Λαμία λόγω της κακοκαιρίας και της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και ευχήθηκε «την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασθένηση του φαινομένου και την αποφυγή μεγαλύτερων ζημιών ή άλλων δυσάρεστων/τραγικών γεγονότων, τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στις άλλες περιοχές που πλήττονται τις τελευταίες ημέρες». Επίσης, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέβαλε και την προγραμματισμένη βραδινή εκδήλωση στον Πειραιά.

Αναβολή της ομιλίας του στην Νέα Ιωνία ανακοίνωσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την είδηση του θανάτου τεσσάρων πολιτών και ενώ οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας μετράνε τις πληγές τους. Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όλων όσοι πλήττονται. Η είδηση του θανάτου τεσσάρων συνανθρώπων μας – και με άγνωστη ακόμη την εξέλιξη της κακοκαιρίας – μας έχει συγκλονίσει, ενώ οι καταστροφές είναι αδύνατο να υπολογιστούν. Θεωρώ αυτονόητη και επιβεβλημένη την αλλαγή του όποιου προσωπικού προγράμματος, κατά συνέπεια και την ακύρωση της σημερινής μου ομιλίας στη Νέα Ιωνία. Την ώρα που ένα ανήμπορο κράτος βουλιάζει στα λασπόνερα, την ώρα που οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους, την ώρα που μια κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής, οφείλουμε να είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, συναισθανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί».

Τέλος, σε αναβολή της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη προχώρησε και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης: «Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης αναβάλλει την σημερινή του ανοιχτή συνομιλία στη Θεσσαλονίκη με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 το απόγευμα».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα το πρωί της Παρασκευής

Κακοκαιρία Daniel – Κουρέτας στο topontiki.gr: «Η Καρδίτσα έφτασε πολύ κοντά στην καταστροφή – υπεύθυνη η Περιφέρεια»

Πυρ ομαδόν στη Βουλή για τις πλημμύρες – Ανοχύρωτη η χώρα παρά τις εξαγγελίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:10