search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 08:39
MENU CLOSE

Έντι Ράμα: Έδιωξε την «αυστηρή» ΥΠΕΞ που θέλει τον Μπελέρη στη φυλακή – Παρασκήνιο στην Αλβανία

08.09.2023 06:32
edi_rama_new

Τεράστιο είναι το παρασκήνιο στην Αλβανία τις τελευταίες μέρες καθώς ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κάνει σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνησή του.

Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε πως θα αλλάξει επτά Υπουργούς μεταξύ των οποίων και την Υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα, η οποία είναι υπέρ της σκληρής γραμμής στην υπόθεση της παράνομης κράτησης του Έλληνα εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο Αρτάν Γκάτσι, σύζυγος της Τζάτσκα, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Χειμάρρα και η πλευρά του Μπελέρη τον έχει καταγγείλει στο Ειδικό Δικαστήριο Διαφθοράς της Αλβανίας (μαζί με την σύζυγό του, απερχόμενη Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας).

Η κατηγορία είναι πως συνέπραξαν στην παραποίηση εγγράφων που αφορούν την απαλλοτρίωση του γηπέδου στο χωριό Δρυμάδες. Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις τα αλβανικά ΜΜΕ εκτιμούν πως ο Ράμα δεν θέλει να «λερώσει» το όνομά του μπροστά σε όλα όσα έρχονται από την αλβανική δικαιοσύνη για την Όλτα Τζάτσκα.

Ο κορυφαίος Αλβανός ακαδημαϊκός και σχολιαστής στα ΜΜΕ Αρτάν Φούγκα ερμηνεύοντας τις αλλαγές στην κυβέρνηση ανέφερε πως «ο Ράμα κλάδεψε τα κλαδιά της κυβέρνησης που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το Δικαστήριο Διαφθοράς. Δεν ήθελε όλα τα ΜΜΕ να επικεντρώνονται στις εξελίξεις στην εκτελεστική εξουσία για ζητήματα που θα αφορούσαν Υπουργούς του».

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Άγκυρα: Η ατζέντα και οι στόχοι (video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανάβει» το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων λίγο πριν την κάλπη – Την εκλογή της από την πρώτη Κυριακή εκτίμησε η Αχτσιόγλου

Η φωτιά στον Έβρο επισκιάζει τη ΔΕΘ – Στη Δαδιά ο πρωθυπουργός την Παρασκευή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 08:36