search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:16
MENU CLOSE

Ακραία μέτρα παίρνει η Βρετανία: Προσεχώς τεστ οστικής… ηλικίας σε μετανάστες που δηλώνουν ανήλικοι

12.09.2023 18:42
Bretania_anelikoi_metanastes
AP

Η Βρετανία θα καταφύγει σε εξετάσεις οστών προκειμένου να καθορίζει την ηλικία των μεταναστών που δηλώνουν ανήλικοι, ανακοίνωσε σήμερα η συντηρητική κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Θα τους ζητούν να κάνουν…ακτινογραφίες

Το μέτρο εντάσσεται σε μια σειρά νέων προτάσεων που θα παρουσιαστούν αυτήν την εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ, κάνοντας λόγο για «ένα νέο κρίσιμο βήμα» στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με βάση αυτήν την πρόταση θα γίνονται ακτινογραφίες «ώστε να προσδιορίζεται επιστημονικά» η ηλικία ενός ατόμου, όταν αμφισβητείται. Μπορεί να ζητούνται ακτινογραφίες των δοντιών, των χεριών, των γονάτων, της κλείδας ή άλλων οστών.

Γιατί καταφεύγει σε… ακραία μέτρα η Βρετανία – Η εξήγηση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τυχόν ενήλικες να περνούν για ανήλικοι και να επωφελούνται έτσι από την ειδική βοήθεια που λαμβάνουν τα παιδιά.

Από το 2016 μέχρι τον Ιούνιο φέτος υπήρξαν 11.275 τέτοιες περιπτώσεις αμφισβήτησης της ηλικίας ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο στη Βρετανία. Σχεδόν στις μισές περιπτώσεις (5.551) αποδείχτηκε ότι οι αιτούντες αυτοί ήταν ενήλικοι, υποστηρίζει το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Έφτασε στη Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Προειδοποιήσεις από την Ουάσινγκτον για την πώληση όπλων στον Πούτιν

Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ, που είχε κλαπεί στο lockdown (photo)

Μαρόκο – σεισμός: Η Ισπανία στέλνει περισσότερα σωστικά συνεργεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:14