search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:30
MENU CLOSE

Πέθανε ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου μόλις στα τρία του χρόνια (Photos)

14.09.2023 12:03
pethane-o-psiloteros-skylos-tou-kosmou- (1)

Ο Δίας, ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος στον κόσμο, πέθανε από επιπλοκές μετά από θεραπεία για καρκίνο των οστών, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Δίας, ήταν Grate Dane και το ύψος του έφθανε το ένα μέτρο, κάτι που τον τίμησε με το βραβείο Γκίνες το 2022. Ήταν μόλις τριών ετών.

Ο Δίας (Zeus όπως ήταν το όνομά του στα αγγλικά) πέθανε από πνευμονία μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του μπροστινού δεξιού ποδιού του, λόγω καρκίνου στα οστά.

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, με το κεφάλι στην «αγκαλιά της αγαπημένης του ιδιοκτήτριας Brittany», είπε ο Donnie Davis, πατέρας της Brittany.

Η Brittany, από το Μπέντφορντ του Τέξας, δήλωσε στην ιστοσελίδα του Guinness World Records: “Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας σκύλου, του Δία, που κατείχε ρεκόρ Γκίνες για τον ψηλότερο εν ζωή αρσενικό σκύλο. Ο Δίας πέθανε την Τρίτη το πρωί από πνευμονία που προκλήθηκε από ακρωτηριασμό.

Ήταν ένας πραγματικά ιδιαίτερος σκύλος. Ήταν ευγενικός, στοργικός, πολύ πεισματάρης αλλά πάντα χαρούμενος που έβλεπε την οικογένειά του και πολλούς, πολλούς φίλους στις περιπέτειές του γύρω από το Ντάλας και το Φορτ Γουόρθ.

Ο Δίας μάζεψε πολλή ζωή σε τρία σύντομα χρόνια και ήταν έτοιμος να νικήσει τον καρκίνο.

Είχε τους καλύτερους γιατρούς και νοσοκόμες που δούλευαν όλο το εικοσιτετράωρο για να τον βοηθήσουν, αλλά τελικά ήταν πολύ άρρωστος».

Η Brittany διοργάνωσε ένα Go Fund me για να του προσφέρει την καλύτερη δυνατή θεραπεία μετά την ανακάλυψη της ασθένειάς του.

Της τον είχε κάνει δώρο ο αδελφός της όταν ήταν μόλις οκτώ εβδομάδων, γιατί πάντα ήθελε ένα Great Dane.

Ο Δίας ήταν «πολύ χαλαρός», αλλά και δυνατός, και τόσο ψηλός που έπινε από τον νεροχύτη της κουζίνας και έκλεβε ακόμη και φαγητό από τους πάγκους.

Ο Craig Glenday, αρχισυντάκτης του Guinness World Records, δήλωσε: «Ο Zeus έφερνε πάντα ένα χαμόγελο στα πρόσωπά μας και σκόρπιζε χαρά όπου κι αν πήγαινε.

Γι’ αυτό ήταν τόσο λυπηρό που άκουσα ότι δεν ήταν καλά και τώρα είμαστε καταρρακωμένοι που μαθαίνουμε για τον πρόωρο θάνατό του».

Φωτογραφίες: Guinness World Records

Διαβάστε επίσης:

Βρυξέλλες: Ιρλανδός τουρίστας «καβαλάει» γλυπτό και το καταστρέφει (video)

Κολομβία: Σκάνδαλο με βίντεο που δείχνει στρατιώτες να απειλούν πολίτες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχία για τις επαφές Ρωσίας-Βόρειας Κορέας και πιθανή μεταφορά στρατιωτικού υλικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:22