search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:17
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχία για τις επαφές Ρωσίας-Βόρειας Κορέας και πιθανή μεταφορά στρατιωτικού υλικού

14.09.2023 07:50
ΗΠΑ: Άρχισε η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Media

Τον προβληματισμό του μπροστά στο ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας Ρωσίας και Βόρειας Κορέας εξέφρασε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συνεργασία θα μπορούσε να επεκταθεί σε προγράμματα που δυνητικά θα παραβίαζαν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Όταν πρόκειται για μια κατά τα φαινόμενα αυξημένη συνεργασία και πιθανή μεταφορά στρατιωτικού υλικού, αυτό προκαλεί προβληματισμό και θα συνιστούσε δυνητικά παραβίαση πολλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τη συνάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Εν τω μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Νότια Κορέα έναντι 5,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλυπτικές εικόνες από δορυφόρο: Λίμνες στην «καρδιά» της Σαχάρας έφερε η «κλιματική κόλαση» – Εφιαλτική εκτίμηση για έως και 20.000 νεκρούς στη Λιβύη

Επιστολή Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου για κακοκαιρία Daniel και φωτιές: «Η Τουρκία έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα»

ΗΠΑ: Σκάνδαλο με Δημοκρατική υποψήφια μετά τις αποκαλύψεις για το live sex σε πορνογραφικό site – «Ρίχνουν λάσπη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06