search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:32
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά απαντήσεις στις καταγγελίες για το ρήγμα στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη

14.09.2023 14:10
palamas_karditsas_new

Στη Βουλή μετέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες ότι θυσιάστηκε ο Παλαμάς μετά από εντολή που φέρεται να δόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για πρόκληση ρήγματος στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις, σε διαφορετική περίπτωση καλύπτει τις ευθύνες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

«Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, έδρασε μόνη της; Γιατί δεν ενημέρωσαν τα χωριά που επλήγησαν; Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικές ευθύνες, αν δεν απαντήσετε, κάνετε τα πάντα για να καλύψετε τον εκλεκτό σας Αγοραστό», είπε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή να τον κατηγορεί για λαϊκισμό και να παραπέμπει στην έρευνα της Δικαιοσύνης.

«Θεωρείτε σοβαρό να θέτετε το θέμα, καλώντας να απαντήσω εγώ για μια καταγγελία σε τηλεοπτικό σταθμό;», διερωτήθηκε.

Η υφυπουργός Παιδείας που εκλέγεται στη Μαγνησία διέψευσε δε, κατηγορηματικά ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η τηλεκπαίδευση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, αφήνοντας ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο συστέγασης σχολικών μονάδων. 

«Έχει υπάρξει η πρόταση για συστέγαση σχολείων, το οποίο έχει ισχυρό προβάδισμα», είπε στη Βουλή και σημείωσε ότι οικίσκοι θα χρησιμοποιηθούν μόνον εάν κριθεί απαραίτητο.

«Μας ενδιαφέρει η υγειονομική και άλλη ασφάλεια, αλλά η τηλεκπαίδευση δεν έπεσε στο τραπέζι ποτέ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται καθημερινά σε τηλεδιασκέψεις με την Περιφέρεια, ενώ αναμένει τις εισηγήσεις και διαβεβαιώσεις για την στατική επάρκεια των κτιρίων και τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.

«Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση, τα παιδιά θα οδηγηθούν στα σχολεία μόνο όταν υπάρξει ασφάλεια», υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Κανένα θέμα με Κικίλια, λέει η κυβέρνηση, επιμένει για «fake news» για το φράγμα στην Καρδίτσα

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί σήμερα κιόλας ο Αγοραστός – Με εντολή του η ρωγμή στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη

Κακοκαιρία Daniel – Όλα καλά τα βλέπει ο Αυγενάκης: Διαχειρίσιμη η εικόνα στη Θεσσαλία – Υπάρχει εξαιρετικός συντονισμός (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:31