search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:41
MENU CLOSE

Τσακαλώτος για βίντεο Κασσελάκη από τη Μακρόνησο: «Ίσως ήταν λάθος που ζήτησα συγγνώμη για όλο το κόμμα» (video)

14.09.2023 12:40
tsakalotos_1409_1460-820_new

«Λάθος» χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη χθεσινή «συγγνώμη» εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. «Ίσως ήταν λάθος ότι ζήτησα συγνώμη από όλο το κόμμα, και ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος».

Κληθείς να επιχειρήσει μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της Κυριακής σημείωσε: «Όταν δεν ξέρεις την εκλογική βάση, πόσοι θα ψηφίσουν είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, στις εθνικές εκλογές ξέρεις ότι χοντρικά θα ψηφίσουν 5 εκατομμύρια, 6 εκατομμύρια, οπότε οι δημοσκόποι μπορούν να πάρουν ένα τυχαίο δείγμα». Επιπλέον αναφέρθηκε στην αστοχία δημοσκοπήσεων για εσωκομματικές εκλογές άλλων κομμάτων στο παρελθόν: «Οι δημοσκοπήσεις είπαν ότι η κυρία Μπακογιάννη θα νικήσει τον κ. Σαμαρά, ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, (…) ότι ο κ. Βενιζέλος θα κερδίσει τον κ. Παπανδρέου».

Στο ερώτημα αν θεωρεί «σύντροφο» τον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε πως «όσο είναι μέλος του κόμματος προφανώς τον θεωρώ σύντροφο».

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον ξέρω, λέει και πράγματα που μ αρέσουν. Δηλαδή τα δικαιωματικά που λέει θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και λέει και πράγματα, για να μην τον αδικούμε, που δεν είναι ηγεμονικά. Ούτε αυτό που λέει για τον στρατό δεν είναι, ούτε αυτό που λέει για τα δικαιώματα στον γάμο». Άρα, συνέχισε, «υπάρχουν πράγματα που συμφωνώ, άλλα πράγματα που διαφωνώ και πράγματα που δεν ξέρω».

Στο ερώτημα αν κάνει για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι εκλέκτορες, ενώ στην παρατήρηση ότι συνυποψήφιοι όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ή ο Νίκος Παππάς είναι χρόνια στο κόμμα, σημείωσε πως θα πρέπει «αυτό θα πρέπει να το συνυπολογίσουν αυτοί που θα ψηφίσουν πόσο σημαντικό είναι η εμπειρία στην κυβέρνηση, η εμπειρία στα κινήματα, η εμπειρία στο κόμμα».

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια διάσπασης σημείωσε πως «ο τρόπος να αποφύγεις τη διάσπαση είναι να έχεις ένα συγκροτημένο, δημοκρατικό κόμμα που έχει μια αίσθηση ευθύνης προς τα όργανα, προς τις αποφάσεις, προς τις συνθέσεις και άρα θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί στο συνέδριο να έχουμε ένα καταστατικό και μια συμπεριφορά, που θα αποτρέπει κάθε ιδέα για μια διάσπαση».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί σήμερα κιόλας ο Αγοραστός – Με εντολή του η ρωγμή στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη

Κακοκαιρία Daniel – Όλα καλά τα βλέπει ο Αυγενάκης: Διαχειρίσιμη η εικόνα στη Θεσσαλία – Υπάρχει εξαιρετικός συντονισμός (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις – Όλα τα εκλογικά κέντρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:39