search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:55
MENU CLOSE

O μεγαλύτερος δημοσιογραφικός όμιλος των ΗΠΑ θέλει ρεπόρτερ αποκλειστικά για Μπιγιόνσε και Τέιλορ Σουίφτ

15.09.2023 11:22
beyonce_new

Αίσθηση έχει προκαλέσει, τουλάχιστον στην βιομηχανία ΜΜΕ των ΗΠΑ, η πρόθεση του δημοσιογραφικού ομίλου Gannett, του ειδησεογραφικού κολοσσού, να προσλάβει δημοσιογράφους οι οποίοι θα καλύπτουν αποκλειστικά δύο καλλιτέχνες: Τις Τέιλορ Σουίφτ και Μπιγιόνσε.

Η Gannett αυτή την βδομάδα δημοσίευσε δύο ασυνήθιστες αγγελίες εργασίας. Στη μία αναφέρει ότι αναζητά έναν πολυπράγμονα δημοσιογράφο, φωτογράφο, ειδικό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με «αδιαμφισβήτητη «δίψα» για όλα τα πράγματα που αφορούν την Τέιλορ Σουίφτ» και μια άλλη, επίσης για δημοσιογράφο ο οποίος «θα αξιοποιήσει ιστορίες σχετικά με την Beyhive», δηλαδή την πολυπληθή κοινότητα των φανατικών θαυμαστών της Μπιγιονσε Νόουλς- Κάρτερ.

Και οι δύο δημοσιογράφοι θα γράφουν εξ αποστάσεως για τη «ναυαρχίδα» της Gannett, την «USA Today», αλλά και για την εφημερίδα «The Tennessean» του Νάσβιλ, πόλη από την οποία η Σουίφτ την συναρπαστική καριέρα της και έγινε διάσημη.

Η αρθρογραφία των δύο δημοσιογράφων θα δημοσιεύεται σε περίπου 200 εφημερίδες τοπικής κυκλοφορίας, οι οποίες είναι κάτω από την «ομπρέλα» της Gannett, και θα κερδίζουν από 21,63 έως 50,87 δολάρια την ώρα.

Η κίνηση της Gannett με τις δύο αγγελίες, αν και δεν θεωρείται πρωτοφανής, ωστόσο χαρακτηρίστηκε ασυνήθιστη διότι ήρθε λίγους μήνες αργότερα από «κύματα» απολύσεων στον Δημοσιογραφικό Όμιλο. Τον Αύγουστο του 2022 απέλυσε 400 άτομα και τον Δεκέμβριο έδιωξε το  6% των περίπου 3.400 εργαζόμενων.

Το προσωπικό της Gannett είχε κάνει απεργία, μικρής διάρκειας, τον περασμένο Ιούνιο για τις περικοπές θέσεων εργασίας οι οποίες, σύμφωνα με του επικριτές του δημοσιογραφικού κολοσσού, «αφήνουν τις τοπικές κοινωνίες χωρίς ικανό αριθμό δημοσιογράφων για την επαρκή κάλυψη δράσεων της κυβέρνησης αλλά και άλλων σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τις επιμέρους  κοινωνίες».

«Η Τέιλορ Σουίφτ είναι μια καλλιτέχνης και επιχειρηματίας της οποίας το έργο έχει τεράστια οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική σημασία. Διαμορφώνει μια γενιά, είναι επιδραστική και καινοτόμος, όπως και εμείς», σημείωσε η Κρίστιν Ρόμπερτς, επικεφαλής περιεχομένου του αμερικανικού μιντιακού ομίλου και  για την Μπιγιόνσε είπε ότι «είναι μια δύναμη στον κόσμο των επιχειρήσεων, της μουσικής, της μόδας και του πολιτισμού μας» και συμπλήρωσε πως ρόλος της Gannett είναι «να καλύπτει τους ανθρώπους που δημιουργούν είναι στην επικαιρότητα παράγουν ειδήσεις, «κυβερνούν» τον κόσμο, επηρεάζουν την κοινωνία και τις ζωές μας και τις αλλάζουν με θετικό τρόπο», θέλοντας με τις δηλώσεις αυτές να αιτιολογήσει τις επιλογές για τις συγκεκριμένες  θέσεις εργασίες.

Οι δύο αγγελίες εργασίας δημοσιεύτηκαν με μερικές δεκάδες ακόμη, μεταξύ των οποίων μία θέση ρεπόρτερ για την κλιματική αλλαγή στην καθημερινή εφημερίδα «Savannah Morning News» στη Σαβάνα της Τζόρτζια  και μία για το τμήμα αλληλογραφίας σε εφημερίδα στο Οχάιο.

Διαβάστε επίσης:

Επικό comeback! Το θρυλικό «Frasier» επιστρέφει 19 χρόνια μετά – Δείτε το τρέιλερ

Συνεχίζει το σερί στην κορυφή της τηλεθέασης το «Παρα πέντε»

Αναθερμαίνεται η τηλεθέαση: Πέντε κανάλια με διψήφια ποσοστά στα μερίδιά τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31