search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:58
MENU CLOSE

Θεσσαλία: Αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων αναπνευστικού

15.09.2023 18:03
dimos palama karditsa 55- new

Στοιχεία για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές έδωσε κατά την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Ενημέρωσε επίσης πως σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας, δηλαδή γαλότσες, μάσκες, γάντια. Πρόκειται για την τρίτη διανομή που γίνεται.

Σχετικά με θέματα υγείας, η κυρία Αγαπηδάκη είπε ότι στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.429 άτομα το τελευταίο 24ωρο. Αναφέρονται 62 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Σχετικά με τις νοσηλείες, υπάρχουν 3 επιπλέον για γαστρεντερίτιδα και 7 για λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνολικά νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο νοσοκομείο Λάρισας ελέγχονται δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης. Ο πρώτος έλεγχος ήταν αρνητικός.

Σχετικά με τα κουνούπια, είπε ότι αύριο θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις παγίδες ενώ ο έλεγχος για προνύμφες ήταν αρνητικός.

Η κυρία Αγαπηδάκη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία που θα συνδράμουν στον καθαρισμό από τις λάσπες.

Τέλος, έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές αλλά έδωσε έμφαση σε θέματα δημόσιας υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγω από την περιοχή αν δεν βεβαιωθώ ότι όλοι είναι υγιείς».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Έντονο ξέσπασμα της ιατροδικαστού Δημακοπούλου – Κατήγγειλε ότι δεχεται απειλές, τι απάντησε η πρόεδρος

Ανοίγει από τις 17:00 η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο για τα ΙΧ

Πετράλωνα: Σοβάδες έπεσαν σε κεφάλια μαθητών – Τραυματίστηκαν ελαφρά 3 παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:57