search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Davis Cup: Αποκλείστηκε η Ελλάδα μετά την ήττα του Τσιτσιπά

17.09.2023 18:21
TSITSIPAS

Την ήττα με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 3-6) από τον Άλεξ Μόλτσαν γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και, πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Davis Cup. Η Σλοβακία, στη διήμερη μάχη των δύο χωρών, στο Καλλιμάρμαρο, ήταν τελικά η νικήτρια με 3-1.

Η κατάσταση είχε δυσκολέψει αφάνταστα μετά την ήττα των αδελφών Τσιτσιπά στο διπλό, που είχε προηγηθεί, με τον Στέφανο στη συνέχεια, εμφανώς κουρασμένο, να μην μπορεί να φέρει τα πράγματα στην ισορροπία.

Η αναμέτρηση με τον Μόλτσαν ήταν… κλειστή από την αρχή και στο πρώτο σετ κανένας από τους δύο τενίστες δεν μπόρεσε να «σπάσει» το σερβίς του άλλου στα πρώτα έξι γκέιμ. Πρώτος ήταν ο Σλοβάκος που έκανε το μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με τον ίδιο τρόπο και οι δύο «μονομάχοι» έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Μόλτσαν κατάφερε να πάρει τη νίκη κυριολεκτικά… στις λεπτομέρειες με 7-6 (6). Στο δεύτερο σετ, ο Μόλτσαν προηγήθηκε με 4-3, ωστόσο, στο σημείο εκείνο ο Τσιτσοπάς πήρε τρία σερί γκέιμ για να φτάσει στο 1-1 (6-4) και να στείλει το ματς σε decider σετ.

Η κούραση δεν επέτρεψε στον έλληνα τενίστα να κάνει την ανατροπή και να ισοφαρίσει τη σειρά με τη Σλοβακία σε 2-2. Μετά το έκτο γκέιμ, στο οποίο οι δύο τενίστες βάδιζαν «χέρι-χέρι», ο Μόλτσαν πήρε τρία συνεχόμενα και με το τελικό 6-3 (2-1 σετ) χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της χώρας του στην τελική φάση του Davis Cup.

Δωρεά 100.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Στο μεταξύ, ο έλληνας πρωταθλητής δώρισε το ποσό των 100.000 ευρώ στο ταμείο του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ο «Στεφ» είχε καλέσει και τον κόσμο να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς, κάνοντας ο ίδιος την αρχή.

Να σημειωθεί πως ο πατέρας του, Απόστολος, κατάγεται από το χωριό Προάστιο της Καρδίτσας, που «χτυπήθηκε» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έχει συνεισφέρει με δωρεές για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος UEFA για δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Άδικο να αποκλειστεί η Ντιναμό για ένα «γκρουπ εγκληματιών»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δωρεά 100.000 ευρώ του Έλληνα τενίστα στους πλημμυροπαθείς

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πατέρας για τρίτη φορά ο Greek Freak

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09