search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:34
MENU CLOSE

Καλλιθέα: Επίθεση «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Attica Group για τη δολοφονία Καργιώτη (Video)

18.09.2023 00:12
attika_rouvikwnas

Επίθεση στα γραφεία της Attica Group, στην Καλλιθέα, για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, 40 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της εταιρείας, στην οποία ανήκει το πλοίο Blue Horizon στο οποίο έγινε η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη.

«Θέλοντας να μιλήσουμε για τον Αντώνη Καρυώτη, τον 36χρονο που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων στο λιμάνι του Πειραιά θα ξεκινήσουμε με μια ερώτηση: «Αν στην θέση του Αντώνη ήταν όχι απλά καποιος πλούσιος ή επώνυμος αλλά έστω ένας “καλοστεκούμενος οικογενειάρχης” θα ήταν τώρα νεκρός; Απαντάμε εμείς, δεν θα ήταν», αναφέρει ο «Ρουβίκωνας».

«Αυτό που συνέβει στον Πειραιά, ασφαλώς και δεν είναι η εικόνα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Μακριά από τον Ρουβίκωνα τέτοιοι αφορισμοί. Είναι η όμως εικόνα ενός τμήματος αυτής της κοινωνίας, ενός αλλοτριωμένου και αντικοινωνικού τμήματος, μειοψηφικού αλλά όχι ασήμαντου. Ο Αντώνης που έτρεξε τελευταία στιγμή να μπει στο καράβι, έχοντας εισιτήριο δεν ήταν «καθωσπρέπει». Ηταν «περίεργος», φώναζε, δεν ενέπνεε «σεβασμό» σε αυτούς που είχαν την μικροεξουσία να επιτρέψουν ή όχι την επιβίβαση. Ένας μάλιστα από αυτούς στις εσωτερικές συνομιλίες λέει πως τον θεώρησε «μαύρο Πακιστανό». Δεύτερη κατηγορία ανθρώπου δηλαδή. Κι εδώ που τα λέμε, 600 τέτοιοι «μαύροι πακιστανοί» πνίγηκαν στην Πύλο, δολοφονημένοι από το λιμενικό και δεν άνοιξε ρουθούνι. Ενας ακόμα, είναι μάλλον ανάξιο λόγου γεγονός», αναφέρουν στο κείμενό τους.

»Δεν ήταν όμως “μαύρος Πακιστανός”. Ήταν Ελλην, ημεδαπός, πιθανός ψηφοφόρος με οικογένεια και φίλους. Και δυστυχώς για τους δολοφόνους του υπήρχαν κάμερες επιβατών που κατέγραψαν το γεγονός. Κι έτσι δεν υπήρχε νόημα να φροντίσει το λιμεναρχείο Πειραιά να μας πει ότι οι κάμερες του λιμανιού εκείνη την ώρα δεν δούλευαν, όπως δεν δούλευαν υποτίθεται και οι κάμερες του λιμενικού σκάφους στην δολοφονία της Πύλου», συνεχίζουν.

«Ας μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία, αν οι επιβάτες του blue horizon δεν τράβαγαν βίντεο σήμερα κάποιοι λίγοι θα φωνάζαμε για δολοφονία και τα ΜΜΕ θα είχαν πείσει τους ψηφοφόρους ότι ο Αντώνης πρακτικά αυτοκτόνησε, όπως άλλωστε έλεγε και η αρχική μιντιακή αναφορά στο περιστατικό. Αφού όμως η αλήθεια αποκαλύφθηκε τα πολιτικά και δημοσιογραφικά παράσιτα ελίχθηκαν αστραπιαία», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

«Η attica group, οι εφοπλιστές, μαζί με τον ύπαρχο και τον καπετάνιο του blue horizon σκότωσαν τον Αντώνη Καρυώτη. Κι όποιος θεωρεί ότι είμαστε τυφλά εχθρικοί με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τοποθετούμαστε από ταξική εμπάθεια ας κάνει κάτι απλό. Ας πάει στο λιμάνι του Πειραιά να δεί πόσα σκάφη λύνουν κάβους με ανοιχτό καταπέλτη. Κάτι εντελώς παράνομο. Γιατί και χωρίς δολοφονίες μπορεί να πεθάνει κόσμος. Κι όμως το κάνουν. Και το κάνουν για να γλιτώσουν ελάχιστα λεπτά στο δρομολόγιο και ελάχιστα χρήματα. Και θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους. Τόσο μας μετράνε. Στα πάντα. Και για αυτό τους θεωρούμε υπεύθυνους. Κι ελπίζουμε να μην έρθει η ώρα να δούμε την πρακτική τους να οδηγεί σε κάποιο νέο Σάμινα…Ρουβίκωνας», αναφέρουν.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στον Πειραιά: Προκαλεί ο 68χρονος δράστης – «Με έβριζαν, με έφτυναν και με κορόιδευαν»

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Δείτε τους αριθμούς που κληρώθηκαν

Ιωάννινα: Μπουρίνι μισής ώρας έφερε το χάος (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:31