search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:26
MENU CLOSE

Λιβύη: Συγκλονίζουν οι συγγενείς των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη – «Γιατί έχασα το παιδί μου»

18.09.2023 19:59
livii apostoli 88- new

Ανείπωτη θλίψη στη χώρα για τον χαμό των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Βεγγάζη.

Πρόκειται για τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν υπαξιωματικό, δύο νοσοκόμες, και δύο αδέρφια που ήταν διερμηνείς.

Ο πατέρας του υπαξιωματικού ξέσπασε για τον γιο του που έχασε τόσο άδικα και ανέφερε τα εξής μιλώντας στο Mega:

«Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη.

Χτες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα «μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε». Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Γιατί έχασα το παιδί μου; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…», είπε ο ίδιος.

«Έβλεπε τον εαυτό της ως συνέχεια του θείου της»

Στην εκπομπή Live News μίλησε και η νονά της Εύης, της νοσηλεύτριας η οποία έχασε τη ζωή της στο τροχαίο στην Λιβύη.

Όπως είπε η Βάσω Μώραλη, νονά της 40χρονης Εύης, με την οικογένεια γνωρίστηκε όταν πήγε σαν νεαρή ρεπόρτερ να καλύψει την κηδεία του θείου της Εύης

«Αγαπηθήκαμε με τη μητέρα του και όταν παντρεύτηκε ο μικρός αδερφός του μακαρίτη, θέλησε η οικογένεια να βαφτίσω το ένα από τα δύο παιδιά», είπε

Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη με το θάνατο της Εύης και την περιέγραψε ως ένα φωτεινό πλάσμα που διψούσε για γνώση.

«Η Εύη, το κορίτσι μας. Ένα φωτεινό πλάσμα από βρεφική ηλικία, ένα φωτεινό πλάσμα, γεμάτο χαμόγελο, αθωότητα, καλοσύνη και γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Ήταν ένα γενναίο παιδί που αντιμετώπισε όλες αυτές τις δοκιμασίες της ζωής με απίστευτη ανδρειοσύνη. Στάθηκε στην οικογένεια και τους γονείς της μετά από τέτοιο πλήγμα και πάντα διεκδικούσε κάτι ανώτερο, όχι υλικό, ηθικό».

«Τελείωσε την Στρατιωτική Σχολή Νοσηλευτικής. Ήταν πολύ περήφανη που υπηρετούσε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Έβλεπε τον εαυτό της ως συνέχεια του θείου της και δεν σταματούσε ποτέ να παίρνει γνώσεις, νέες εμπειρίες, νέες εξειδικεύσεις», είπε.

Νωρίτερα η νονά της Εύης είχε κάνει μια σπαραχτική ανάρτηση στο Facebook γράφοντας μεταξύ των άλλων… «Ποια μαύρη μοίρα σε ζήλεψε, κορίτσι μου γλυκό». 

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στον Πειραιά: «Τα είχε βάλει με όλη τη γειτονιά» υποστηρίζει ο αδερφός του 39χρονου θύματος (Video)

Τουρκικό κατασκοπευτικό παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο

Θεσσαλία: Δύσκολη ακόμα η συλλογή των νεκρών ζώων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07