search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Πόρος: Η ΕΥΠ ανακρίνει τους Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Πώς έγιναν αντιληπτοί

18.09.2023 16:37
poros eyp sillipsi toyrkon- new

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανέλαβε την ανάκριση των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία, γιατί φέρονται να πετούσαν drone δίπλα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο.

Την έρευνα, επισήμως τουλάχιστον έχει αναλάβει η ΕΛΑΣ, ωστόσο οι δύο άντρες ανακρίνονται από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΥΠ, δεδομένου ότι η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο Τούρκων ήταν η παρατηρητικότητα του προσωπικού του κέντρου εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, που αντιλήφθηκε  το Σάββατο drone να πετάει σε σημείο όπου απαγορεύεται, λόγω της ύπαρξης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Το προσωπικό του στρατοπέδου δεν είδε μόνο το drone, αλλά και τους δύο ύποπτους άντρες που το πετούσαν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει και βίντεο από την παρουσία τους στην περιοχή. Αμέσως οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου ενημέρωσαν την Αστυνομία, υπέβαλαν μήνυση και δόθηκαν αναλυτικές περιγραφές για τους δύο άντρες που ήταν οι χειριστές του drone και οι οποίοι πρόλαβαν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και περίπολος των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία και είναι και ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη συνέχεια, δόθηκαν στις αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας οι περιγραφές των δύο ανδρών που εξαφανίστηκαν. Μία ημέρα μετά, την Κυριακή, εντοπίστηκαν σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. δύο Τούρκοι στη Μονεμβασιά. Τα χαρακτηριστικά τους ήταν ίδια με τα χαρακτηριστικά που είχαν δοθεί από τους υπευθύνους του στρατοπέδου στον Πόρο. Καθοριστικό ρόλο στην αναγνώρισή τους διαδραμάτισε το γεγονός ότι είχαν δοθεί αναλυτικές περιγραφές. Μόλις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στην Αθήνα ότι έχουν εντοπιστεί δύο ύποπτοι Τούρκοι στη Μονεμβασιά, σήμανε συναγερμός και ακολούθησε η σύλληψή τους.

Τελικά οι δύο άντρες συνελήφθησαν για κατασκοπεία, ενώ αμέσως ανέλαβε την έρευνα και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης:

Λιβύη: Συντετριμμένοι οι συγγενείς της Ελληνίδας νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Η συγκλονιστική ανάρτησή της για το πώς επέλεξε να γίνει στρατιωτικός

Νέος Οικονομικός Εισαγγελέας ο εισαγγελέας Εφετών Π. Καψιμάλης

Κομοτηνή: Υπό έλεγχο η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο – Μήνυμα του 112 για τους καπνούς (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09