search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:56
MENU CLOSE

Πόρος: Πώς καλύπτει το τουρκικό κρατικό κανάλι τη σύλληψη των δύο Τούρκων που κατηγορούνται για κατασκοπεία

18.09.2023 17:37
poros 554- new

Καθαρά ειδησεογραφικά αναφέρεται το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT στη σύλληψη των δύο Τούρκων στον Πόρο για κατασκοπεία, μετά την πτήση drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί.

«Δύο Τούρκοι υπήκοοι πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο πάνω από μια ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της ελληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας. Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αφού έγινε αντιληπτή η κατάσταση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που προέβησαν σε ανακοίνωση την Δευτέρα, δύο Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο την ώρα που πετούσαν drone πάνω από ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της Αθήνας. Κατά τις ίδιες  πληροφορίες οι δύο Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας μετά το περιστατικό.

Ξεκίνησαν οι νομικές διαδικασίες

Οι δυο Τούρκοι έφυγαν από το νησί μετά το περιστατικό. Ωστόσο, η αστυνομία τους εντόπισε και τους συνέλαβε στη Μονεμβασιά στην περιοχή της Λακωνίας της νότιας Πελοποννήσου.

Η αστυνομία ενημέρωσε την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ, η οποία αναλύει το καταγεγραμμένο υλικό για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα του περιστατικού. Μετά την αρχική έρευνα στη Μονεμβασιά, οι ύποπτοι θα μεταφερθούν στην Αθήνα για ενδελεχή αξιολόγηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Η νομική διαδικασία ξεκίνησε με τη δημιουργία φακέλου που περιείχε τις λεπτομέρειες των ενεργειών των κατηγορουμένων και τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του κατασχεθέντος μη επανδρωμένου αεροσκάφους».

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε η έφεση για την αποφυλάκισή του – Παραμένει κρατούμενος

Λιβύη: Η άφιξη της ελληνικής αποστολής λίγα λεπτά πριν την τραγωδία

Ντροπιαστικό «έθιμο» στην Ισπανία – Έδεσαν ταύρο και έβαλαν φωτιά στα κέρατά του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36