search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:38
MENU CLOSE

Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 14η μέρα – Ακόμα συλλέγονται νεκρά ζώα

18.09.2023 10:27
volos new

Παραμένουν τα προβλήματα στη Θεσσαλία μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Nερά υπάρχουν ακόμα σε πολλές περιοχές, ενώ κουφάρια ζώων εξακολουθούν και βρίσκονται διάσπαρτα.

Τασυτόχρονα έντονη είναι πια η ανησυχία για την υγειονομική κατάσταση των κατοίκων της Θεσσαλίας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν αρχίσει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αντιτετανικό εμβολιασμό πόρτα-πόρτα, ενώ έχουν διαγνωστεί συνολικά 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Ακατάλληλο παραμένει το νερό

Την ίδια ώρα, σε πάρα πολλούς δήμους εξακολουθεί το νερό να είναι ακατάλληλο και σε καμία περίπτωση πόσιμο.

Στην πόλη του Βόλου οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν καθημερινά εμφιαλωμένο νερό για τις δουλειές τους και για την καθημερινή τους υγιεινή.

Καθημερινά γίνονται μετρήσεις εργαστηριακά, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γνωρίζουν οι άνθρωποι εάν μπορούν να κάνουν χρήση του νερού. 

Στο μεταξύ, από χθές άνοιξε και ο επαρχιακός δρόμος της Λάρισας προς την Αγιά, εκεί όπου υποχώρησαν τα νερά.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τα νερά από τη λίμνη Κάρλα μέχρι και το Ελευθέριο. Οι υπεύθυνοι, μαζί με τους επιστήμονες που ήρθαν από την Ολλανδία, αναζητούν πώς μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν τα νερά, τα οποία καλύπτουν χιλιάδες στρέμματα του Θεσσαλικού Κάμπου.

Οι αποζημιώσεις

Μέχρι χθές στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, είχαν υποβληθεί 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.428 προσωρινές αιτήσεις.

Επίσης, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι καταβολές των αποζημιώσεων θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε όλους τους δικαιούχους και όλοι όσοι δικαιούνται θα λάβουν, σταδιακά, τις προβλεπόμενες ενισχύσεις. 

Διαβάστε επίσης

Μετρό: Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα»

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται διάταξη για μηδενική συμμετοχή των Θεσσαλών σε φάρμακα και εξετάσεις (video)

Απίστευτη κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος σκότωνε και σούβλιζε άγριους σκαντζόχοιρους (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:36