search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:51
MENU CLOSE

Η «θυσία» του Τσακρή – Πρόθυμος να παραιτηθεί για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης

19.09.2023 15:50
tsakris

Πρόθυμος να θυσιαστεί δήλωσε την Τρίτη ο Αθανάσιος Τσακρής, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διευκολύνει τον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή.

Ο Αθανάσιος Τσακρής είναι ο πρώτος που δηλώνει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του, για να έχει παρουσία εντός Κοινοβουλίου ο κ. Κασσελάκης εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η διαδικασία προβλέπει ότι πρέπει να παραιτηθεί τουλάχιστον ένας από τους τρεις εκλεγμένους αλλά και οι υπόλοιποι από τους επιλαχόντες να μην δεχτούν να ανακηρυχθούν βουλευτές.

Εάν λοιπόν ένας εκ των 3 εκλεγμένων βουλευτών επικρατείας (Όθων Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης) παραιτηθεί και στην συνέχεια παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Αθανάσιος Τσακρής, Γεωργία Λάλη) τότε η έδρα πηγαίνει στον κ. Κασσελάκη και χρίζεται αυτομάτως βουλευτής και κατ’επέκταση πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το σενάριο που θέλει τον κ. Κασσελάκη να παίρνει απευθείας την έδρα σε περίπτωση παραίτησης του κ. Ηλιόπουλου ως αυτόματη ανταλλαγή εδρών μεταξύ υποψηφίων της ομογένειας, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο Σύνταγμα και στον εκλογικό νόμο.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΕΘΑ: Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη από Παππά και μετακινήσεις στελεχών υπέρ Κασσελάκη, με Αχτσιόγλου να διαμηνύει ότι δεν αποσύρεται – Κόντρα για το ντιμπέιτ

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ραντεβού αύριο στις 18:00 στη Νέα Υόρκη υπό το βλέμμα της «αυτοκρατορίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:51