search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:40
MENU CLOSE

Τραμπ: Σε… «post it» είχε μετατρέψει απόρρητα έγγραφα – Στην πίσω όψη τους σημείωνε οδηγίες προς τη βοηθό του

20.09.2023 16:08
tramp 8886- new

Σε ελεύθερη απόδοση θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έγραφε στα … παλιά του τα παπούτσια τα διαβαθμισμένα έγγραφα που είχε στα χέρια του.

Για να ακριβολογήσουμε, θα επικαλεστούμε την κατάθεση μίας επί σειρά ετών βοηθού του Τραμπ, η οποία σύμφωνα με το ABC, είπε στις ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές ότι ο Τραμπ της έδινε το «ραβασάκι» με τις δουλειές που είχε να κάνει γραμμένες στην πίσω όψη διαβαθμισμένων εγγράφων.

Η βοηθός του Τραμπ, Μόλι Μάικλ, σύμφωνα με το ABC, κατέθεσε ότι η λίστα με τις δουλειές που έπρεπε να κάνει γραφόταν από τον Τραμπ σε έγγραφα του Λευκού Οίκου που είχαν σαφή την ένδειξη του διαβαθμισμένου.

Ο Τραμπ ενημερωνόταν από τους συνεργάτες του εγγράφως και κάποιες από αυτές τις ενημερώσεις ήταν διαβαθμισμένες. Ωστόσο δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί αυτά τα έγγραφα και αφού γύριζε όψη έγγραφε στην λευκή πλευρά τα μηνύματα προς την βοηθό του.

Όταν το FBI έκανε έρευνα στην κατοικία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στις 8 Αυγούστου 2022, βρήκε σε κούτες πολλά τέτοια έγγραφα, αλλά πολλά δεν τα πήραν οι άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας ως αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο της κατάθεσης της Μόλι Μάικλ.

Η Μάικλ δεν ήταν παρούσα στην έρευνα του FBI και όταν επέστρεψε στο Μαρ-α-Λάγκο, την επόμενη μέρα για να τακτοποιήσει το γραφείο της, βρήκε πολλά τέτοια έγγραφα σε ένα συρτάρι και τα παρέδωσε η ίδια στο FBI, όπως αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται το ABC.

Η Μόλι Μάικλ κατέθεσε επίσης ότι ο Τραμπ αδιαφόρησε πλήρως για τα αιτήματα των Εθνικών Αρχείων για την επιστροφή κυβερνητικών εγγράφων, τα οποία είχε πάρει μαζί του σε κούτες, φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όταν ο Τραμπ πληροφορήθηκε πως το FBI σκόπευε να πάρει κατάθεση της Μόλι Μάικλ, εκείνος της είπε: «Δεν ξέρεις τίποτα για τις κούτες».

Ο Τραμπ δήλωσε «μη ένοχος», τον Ιούνιο, σε σχέση με τις κατηγορίες για τον τρόπο διαχείρισης διαβαθμισμένου υλικού κατά την θητεία του στον Λευκό Οίκο, όταν οι εισαγγελείς του είπαν πως είχε αρνηθεί κατ΄ επανάληψη να επιστρέψει εκατοντάδες έγγραφα με διαβαθμισμένες πληροφορίες, που αφορούσαν σημαντικά θέματα όπως κρατικά μυστικά για τα πυρηνικά και τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας. Ο Τραμπ αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

Το ABC έχει μεταδώσει ότι η Μάικλ πιστεύεται πως είναι το άτομο που αναφέρεται ως «Υπάλληλος Τραμπ 2» στον φάκελο που έκανε ο Τζακ Σμιθ σε βάρος του Τραμπ και το οποίο περιγράφεται ως κάποιο πρόσωπο που διαχειρίστηκε τα κουτιά που πήρε ο Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο.

Η Μόλι Μάικλ ανέλαβε τη θέση της βοηθού του Τραμπ στον Λευκό Οίκο και εξακολούθησε να συνεργάζεται μαζί του όταν έληξε η θητεία του. Ωστόσο πέρυσι παραιτήθηκε από την θέση της, με αφορμή την άρνηση του Τραμπ να συμμορφωθεί με τα αιτήματα για επιστροφή διαβαθμισμένων εγγράφων και την έρευνα του FBI στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο.

Η Μάικλ έχει καταθέσει ότι ο Τραμπ πήρε μαζί του στο Μαρ-α-Λάγκο περίπου 90 κούτες με διάφορα έγγραφα και τις αποθήκευσε σε ένα δωμάτιο στην κατοικία του.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η μικρή κωμόπολη που θέλει να… διώξει τους τουρίστες – «Βγάλτε αλλού τις φωτογραφίες σας» (photos/videos)

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συμφωνήθηκε εκεχειρία – Ανησυχίες του Γερεβάν για σχέδιο εθνοκάθαρσης (video)

Έλον Μασκ: Εξασφάλισε το «πράσινο φως» για πειραματική εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο ασθενών με τετραπληγία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:40