search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:50
MENU CLOSE

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Το Χόλιγουντ έχει σκοτεινό παρελθόν στην απεικόνιση των αυτόχθονων Αμερικανών»

21.09.2023 17:40
leonardo
AP

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο Χόλιγουντ «πρέπει να κάνουν περισσότερα» όσον αφορά την αφήγηση ιστοριών γηγενών Αμερικανών. Όπως εξήγησε αν αυτές οι ιστορίες αφηγηθούν με αληθινό τρόπο, τόσο περισσότερο θεραπευτική θα είναι η διαδικασία ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Χόλιγουντ έχει σκοτεινό παρελθόν στην απεικόνιση των αυτόχθονων Αμερικανών.

Ο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί στο νέο αστυνομικό δραματικό γουέστερν του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers Of The Flower Moon», το οποίο ακολουθεί έρευνα του FBI για σειρά δολοφονιών στην Οκλαχόμα σε βάρος της φυλής των Οσέιτζ.

Σε συνέντευξη στη Vogue μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του Λίλι Γκλάντστοουν, ο ηθοποιός μίλησε για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν γύρω από την απεικόνιση των γηγενών λαών από τη λευκή Αμερική στη μεγάλη οθόνη.

«Το Χόλιγουντ έχει μακρά ιστορία και σκοτεινό παρελθόν στην απεικόνιση των αυτόχθονων Αμερικανών» είπε και σημείωσε «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ξέρετε, πλησιάζουμε σε μια μεγάλη αποτίμηση του παρελθόντος μας. Όσο περισσότερο μπορούν να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες με αληθινό τρόπο, τόσο περισσότερο θεραπευτική θα είναι η διαδικασία» υπογράμμισε.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μάρτιν Σκορσέζε πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι παρουσιάσαμε σωστά και ευαισθητοποιήσαμε για ένα τρομακτικό κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας, σε μεγάλο βαθμό άγνωστο εκτός των ιθαγενών κοινοτήτων. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών νωρίτερα φέτος και ενθουσίασε το κοινό, αποσπώντας χειροκρότημα διάρκειας εννέα λεπτών.

Διαβάστε επίσης:

Άμπερ Χερντ: Επιστρέφει στο σινεμά – Πρωταγωνιστεί στην ταινία «In the Fire» (photos/video)

Μπομπ Ρος: Σχεδόν 10 εκατ. δολάρια πωλείται ο πρώτος πίνακας που δημιούργησε στην εκπομπή

Ιωάννα Παππά: Σπάνια δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της στο Ηρώδειο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:44