search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:46
MENU CLOSE

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλουν Αρμένιοι – Αναφορές για πυρά

21.09.2023 14:16
armenia-Karabakh

Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσαν σήμερα πως οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, κάτι το οποίο αρνήθηκε γρήγορα το αζερικό υπουργείο Άμυνας.

Οι αρμενικές αρχές δήλωσαν πως πυρά όπλων ακούγονταν στο κέντρο της πρωτεύουσας της περιφέρειας. Δύο πηγές εκεί δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι είχαν ακούσει πυρά όπλων.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρίσκεται εκεί μετέδωσε επίσης πως πυρά, η πρόελευση των οποίων δεν ήταν προσώρας γνωστή, ακούγονταν στο Στεπανακέρτ γύρω στις 12:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αρμενία χαρακτήρισε σήμερα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δηλώνοντας ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ πως «μια εθνοκάθαρση» βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η Αρμενία δεν σταμάτησε να ενημερώνει το Συμβούλιο για μια επικείμενη εθνοκάθαρση. Σήμερα, είναι σε εξέλιξη (…). Όμως οι άμαχοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν εγκλωβιστεί και δεν έχουν κανέναν τρόπο να απομακρυνθούν καθώς το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να εμποδίζει τη μοναδική σανίδα σωτηρίας που τους συνδέει με το Αρμενία», δήλωσε ο Αρμένιος πρεσβευτής Αντρανίκ Χοφχανισιάν.

«Δεν πρόκειται για μια απλή κατάσταση σύγκρουσης, αλλά για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που πρέπει να αντιμετωπισθεί ως τέτοιο», πρόσθεσε.

Λίγο μετά, εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν, η Ντιλάρα Αμπντουλάγεβα, εξέθεσε τους λόγους που ώθησαν τη χώρα της να ανακτήσει τον έλεγχο της περιφέρειας αυτής, λέγοντας πως επρόκειτο για «αντιτρομοκρατικά μέτρα».

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: «Ξέχασε» να χαιρετίσει τον Λούλα – Ο εκνευρισμός του Βραζιλιάνου πρόεδρου (video)

Ουαλία: Ένα καταφύγιο για ερημίτες προσφέρει την καλύτερη σπιτική μπύρα (video)

Νέα Υόρκη: Συνοδοί πολυτελείας κατακλύζουν την πόλη για τη συνέλευση του ΟΗΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:45