search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:47
MENU CLOSE

Ουαλία: Ένα καταφύγιο για ερημίτες προσφέρει την καλύτερη σπιτική μπύρα (video)

21.09.2023 11:48
wales

Το έχουν χαρακτηρίσει «συναρπαστικό», «ρομαντικό» και «μυστηριώδες». Είναι ένα μικρονήσι ανοιχτά της νότιας Ουαλίας, όπου κατοικούν ένας άνθρωπος και χιλιάδες γλάροι.

Το νησάκι Φλατ Χολμ ήταν ανά τους αιώνες καταφύγιο για ερημίτες, μοναχούς, καλλιτέχνες, λαθρέμπορους, συγγραφείς και εσχάτως για τον Σάιμον Πάρκερ, ο οποίος είναι ο βαρκάρης που μεταφέρει τους λιγοστούς επισκέπτες του νησιού, στους οποίους έχει να προσφέρει την μπύρα που παρασκευάζει ο ίδιος στο νησί.

Ο Σάιμον Πάρκερ προσπαθεί να περνά απαρατήρητος στο Φλατ Χολμ. Τον πρώτο λόγο έχουν τα 4.000 ζευγάρια των μαυροκέφαλων γλάρων και τα περίπου 400 ζευγάρια των ασημόγλαρων. Γι αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι η παμπ του νησιού ονομάζεται «Gull and Leek» («Γλάρος και Πράσο»- το πράσο είναι το εθνικό έμβλημα της Ουαλίας)…

Ο οργανισμός Visit Wales περιγράφει το νησί Φλατ Χολμ σαν «ένα κρυμμένο κόσμημα στο Κανάλι του Μπρίστολ», που υπόσχεται «μια αίσθηση ελευθερίας και απομόνωσης στην φύση» για όποιον το επισκεφτεί. Ο φωτογράφος Άντριαν Φόλκνερ από το Σουόνσι, αποφάσισε να κάνει το ταξίδι για να φωτογραφίσει την άγρια ομορφιά του νησιού και να απολαύσει ένα ποτήρι μπύρας με τον μοναδικό κάτοικο του Φλατ Χολμ, σε μία από τις πιο απομονωμένες παμπ της Βρετανίας.

«Αυτή ήταν η καλύτερη μπύρα που έχω πιει στη ζωή μου. Ίσως να είναι αποτέλεσμα του καθαρού αέρα. Η παμπ είναι μικρή και ωραία, η μικρότερη που έχω επισκεφτεί», λέει ο Αντριαν Φόλκνερ, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος και σίγουρος πως θα επιστρέψει στο νησί για ένα ποτήρι μπύρας.

Ο Γιαν, ένας Δανός που ζει στο Λονδίνο, επισκέφτηκε το νησάκι «από περιέργεια», όπως λέει στην Sun. «Η μπύρα είναι η καλύτερη που έχω πιει. Δεν είχα πάει ποτέ σε μια τόσο μικρή παμπ, αλλά η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και αξίζει να έρθεις ως εδώ. Μάλλον θα επιστρέψω στο νησί», λέει ο Γιαν.

Ο φύλακας και μοναδικός κάτοικος του νησιού, ο Σάιμον Πάρκερ, ήταν μηχανικός ελικοπτέρων και όταν συνταξιοδοτήθηκε αποφάσισε να κάνει «κάτι τρελό»- όπως λέει. Υπέβαλε αίτηση για την θέση του φύλακα του νησιού και σήμερα απολαμβάνει το νέο του ρόλο. «Ήξερα που πηγαίνω. Ήξερα ότι το νησί είναι μοναδικό. Είναι δύσκολο να περιγράψω πως νοιώθω που ζω εδώ. Είναι τόσο απομονωμένο και τόσο κοντά- από το παράθυρό μου βλέπω το Κάρντιφ», λέει ο Σάιμον Πάρκερ.

Το νησί έχει ενεργειακή αυτονομία με ηλιακούς συλλέκτες και γεννήτριες, τα τρόφιμα μεταφέρονται από το Κάρντιφ και κάποιοι επισκέπτες φέρνουν πολύτιμα δώρα στον Πάρκερ, όπως «μια φρατζόλα ψωμί»… Για την υδροδότηση του νησιού είναι απολύτως λειτουργική μια δεξαμενή από την Βικτωριανή περίοδο. Αυτές τις εγκαταστάσεις τις φροντίζει ο Σάιμον Πάρκερ, που ζει  αρμονικά με τους γλάρους και υποδέχεται με χαμόγελο τους λιγοστούς επισκέπτες του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Υόρκη: Συνοδοί πολυτελείας κατακλύζουν την πόλη για τη συνέλευση του ΟΗΕ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Οργή κατά του πρωθυπουργού στην Αρμενία, κλίμα ευφορίας στο Αζερμπαϊτζάν (photos/videos)

ΗΠΑ: Γυμνός άνδρας έκοβε βόλτες χαμογελαστός στο αεροδρόμιο του Ντάλας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:47