search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:57
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Ομολογία ανετοιμότητας τα περί «κρατιδίου» που είπε ο Κασσελάκης – Ανακάλεσε αλλά δεν ήταν γλωσσικό ολίσθημα

22.09.2023 21:40
axtsioglou star

Για τα τρέχοντα θέματα που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Σε ό,τι αφορά το πολωμένο εσωκομματικό κλίμα και το διακύβευμα της ενότητας την επόμενη μέρα, είπε πως η ίδια μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα υπό δύο προϋποθέσεις, τη δέσμευση στο κοινό πολιτικό σχέδιο και τον τερματισμό της «ανθρωποφαγίας».

Επανέλαβε τα περί συκοφανττικών επιθέσεων που δέχεται ότι η ίδια και συνεργάτες της υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα, παραπέμποντας στο γεγονός ότι συγκεκριμένα πρόσωπα πλαισίωναν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , όπως η ίδια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Διονύσης Τεμπονέρας και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κάποιοι να λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεγε να έχει τους υπονομευτές του στο πλευρό του.

Σε σχέση με χθεσινή αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη όπου χαρακτήρισε «κρατίδιο» των Τούρκων το ψευδοκράτος σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι αποτελεί γλωσσικό ολίσθημα. Αντιθέτως είπε, ήταν «ομολογία της ανετοιμότητάς του να ανταποκριθεί στην ευθύνη που συνεπάγεται η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», με βάση και τα όσα είπε άλλωστε και ο ίδιος ότι θα ήθελε δύο μήνες να προετοιμαστεί.

Αναγνώρισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέχεια ανακάλεσε εν τούτοις επανέλαβε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι  μια πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς «πρόκειται για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, πρόκειται για ένα κορυφαίο θεσμικό, πολιτειακό και πολιτικό λειτούργημα και πρέπει κανείς να αποφασίζει με βάση το πολιτικό σχέδιο και την ετοιμότητα του προσώπου να αναλάβει την ευθύνη για ένα τέτοιο ρόλο».

Τα μέηλ και η στήριξη

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τα μέηλ που εγείρει η άλλη πλευρά, η Έφη Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε ότι έλαβε κάποια μέηλ που της απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης όπως κάνουν και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε πως «είναι κάποιες ιδέες», από τις οποίες «κάποιες έχουν νόημα, κάποια πράγματα θέλουν συζήτηση, δεν είναι όμως επουδενί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και πολιτικό σχέδιο». Και πρόσθεσε πως «κάποιες ιδέες προφανώς ήταν θετικές, ήταν και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», όπως για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. «Λέτε να διαφωνώ» ρώτησε «ήμουν αυτή που τις επανέφερε στη χώρα».  

Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος της δήλωσε την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητά της λέγοντας πως είναι η υποψηφιότητα που μπορεί να δώσει προοπτική και στην παράταξη και στον ελληνικό λαό

Διερωτήθηκε ωστόσο ποιο είναι το επιχείρημα της άλλης πλευράς σε σχέση με αυτό: «Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα, έστειλα ένα μέηλ στην Έφη Αχτσιόγλου κι επειδή δεν μου απάντησε, κατεβαίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ή επειδή δε με έκανε μέλος της ομάδας της κατεβαίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;».

Το ντιμπέιτ και το πολιτικό σχέδιο

Επιπλέον, επισήμανε πως όσες φορές έχει ζητήσει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος, δεν έλαβε θετική απάντηση και ελάχιστα ζητήματα που είναι συγκεκριμένα όπως το ζήτημα του επαγγελματικού στρατού εκεί που υπάρχουν τεράστια ζητήματα με την άμυνα της χώρας, ούτε εκεί υπήρξαν απαντήσεις, υπήρξαν αναδιπλώσεις.

Απαντώντας και στο ερώτημα γιατί λέει ότι ο συνυποψήφιός της δεν έχει πολιτικό σχέδιο, αναρωτήθηκε «Ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο, να γίνει επαγγελματικός στρατός στη χώρα; Και τι θα γίνει με την άμυνα την επόμενη μέρα; Αυτό σημαίνει ότι νέοι άνθρωποι οι οποίοι είναι φτωχότεροι θα υπηρετούν ενώ οι πλουσιότεροι δε θα υπηρετούν»;

Με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας μπορεί η χώρα μονομερώς να πάει στα 12 ν.μ.

Ερωτηθείσα τι λέει για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ζήτημα το οποίο ο συνυποψήφιός της έθεσε με έμφαση σε πρόσφατη ανάρτησή του απάντησε πως « το Δίκαιο της Θάλασσας προσδιορίζει ότι η χώρα μπορεί μονομερώς να ασκήσει το δικαίωμα της στα 12 ν.μ. Άρα αυτό προφανώς το προτάσσει το Δίκαιο της θάλασσας και μονομερώς μπορεί να ασκηθεί».

Ωστόσο, συνέχισε, πως «αυτό που έχει σημασία σήμερα και με αφορμή τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν υπογράμμισε με εμφατικό τρόπο ότι το κυπριακό είναι κομβικός κρίκος στον ελληνοτουρκικό διάλογο». Αυτό ήταν λάθος από την δική του πλευρά, τόνισε «διότι ο κ. Ερντογάν είπε σχεδόν ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί η Κατοχή στην Κύπρο».

Από εκεί και πέρα πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνοτουρκικό διάλογο είναι ότι πρέπει να προχωρήσει, όμως να είναι δομημένος, να μην περιορίζεται σε μία απλή ανταλλαγή επισκέψεων- διότι αυτό δίνει το δικαίωμα στον Τούρκο Πρόεδρο να λέει ότι είναι διαλλακτικός αλλά να μην υποχωρεί από τις θέσεις του. Άρα, είπε, η θέση είναι «δομημένος διάλογος που να έχει μία κατάληξη, την προσφυγή στη Χάγη, για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ που είναι νομική διαφορά, δεν είναι διμερής διαπραγμάτευση».

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας κατά Κώστα Μπακογιάννη: Αντιδήμαρχοι έχουν μετατρέψει τις δημοτικές υπηρεσίες σε εκλογικό κέντρο

ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα άνω του 18% για τον Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου δείχνει δημοσκόπηση της Real Poll

Χυδαία επίθεση Μπέου σε δημοσιογράφο: Την έβρισε on camera – «Τρελαίνομαι με τις τύπισσες αυτές» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:57