search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 15:14
MENU CLOSE

Ελαιόλαδο: Στα ύψη η τιμή του – Στα 150-160 ευρώ ο ντενεκές (video)

22.09.2023 12:16
elaiolado_2209_1920-1080_new

Σε εξωφρενικά υψη έχει ανέβει η τιμή του ελαιόλαδου στη χώρα μας, εξαιτίας της έλλειψης παγκοσμίως αλλά και των χειρισμών των παραγωγών, που δεν διαθέτουν την παραγωή τους περιμένοντας καλύτερες τιμές.

«Η τιμή του ελαιόλαδου αυτή τη στιγμή είναι υπερβολικά υψηλή, “παίζει” γύρω στα 8,5 ευρώ… Η τιμή φέτος ξεκίνησε από τα 4 ευρώ. Είχαμε μία αυξητική τάση, λόγω της έλλειψης παγκοσμίως και ιδίως λόγω της μεγάλης μείωσης παραγωγής στην Ισπανία, που έπεσε στο μισό. Η Ιταλία ήταν επίσης πεσμένη, η Τυνησία ήταν πεσμένη, όλες οι χώρες είναι πεσμένες. Το λάδι έχει γίνει παγκόσμιο, έχουν ανοίξει οι αγορές. Τα αποθέματα είναι λίγα και η τιμή ανεβαίνει. Επίσης, όταν πιέζονται οι τιμές από όλους, πιέζονται και από τους παραγωγούς. Μπορεί να έχουν ελαιόλαδο αποθηκευμένο και να μην το πουλάνε περιμένοντας καλύτερες τιμές», εξηγεί στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24 ο παραγωγός, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή, ο ντενεκές του λαδιού (17 λίτρων) ήδη είναι στα 150-160 ευρώ (πάνω από 8,8-9,4 ευρώ το λίτρο)… είναι τρομερές οι τιμές στο λάδι, δεν έχουν ξαναϋπάρξει τέτοιες τιμές, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ πιεστικές για τους καταναλωτές, οικογένειες με μικρό εισόδημα δεν μπορούν να αγοράσουν λάδι», συνέχισε.

«Το ελαιόλαδο είναι πλέον παγκόσμιο και το πρόβλημα είναι η ακαρπία που έχει η Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Έκανε 1.200.000 τόνους μέσο όρο, πέρυσι πήγε στις 680.000. Είναι η κύρια παραγωγός χώρα», ανέφερε επίσης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία 5 ημερών – Έκτακτο δελτίο θα βγάλει η ΕΜΥ (Video)

Θεσσαλία: Δύο ύποπτα κρούσματα λεπτοσπείρωσης (Video/Photo)

Αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στο… Χαϊδάρι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 15:14