search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:11
MENU CLOSE

Μενέντεζ: Παραιτείται από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων

23.09.2023 00:37
menedez-new

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία κατηγορεί τον Μενέντεζ ότι δέχτηκε χιλιάδες δολάρια σε αντάλλαγμα για την άσκηση επιρροής εκ μέρους του, ως γερουσιαστής, ώστε να προστατευθούν και να πλουτίσουν οι επιχειρηματίες, αλλά και να ωφεληθεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου. Σε αυτά τα δώρα περιλαμβάνονταν μετρητά, χρυσός, η πληρωμή των δόσεων ενός στεγαστικού δανείου, ένα πολυτελές όχημα, αποζημίωση για εργασία με ελάχιστες απαιτήσεις και άλλα αντικείμενα αξίας.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και μια φωτογραφία με ράβδους χρυσού που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του Μενέντεζ, καθώς επίσης και φάκελοι με μετρητά που βρέθηκαν σε τζάκετ, στην ντουλάπα του. Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν περισσότερα από 480.000 δολάρια σε μετρητά.

Διαβάστε επίσης:

Στα άκρα οι σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας: Η Βαρσοβία «βάλλει» κατά του Ζελένσκι – «Να μην προσβάλει ξανά τους Πολωνούς»

Ιταλία: Πέθανε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας

HΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δημιούργησε νέα υπηρεσία πρόληψης της βίας από τα πυροβόλα όπλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:11