search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:07
MENU CLOSE

Super League: Ατσάλινη ΑΕΚ, άλωσε τη Λεωφόρο με ανατροπή – Νίκησε 1-2 τον Παναθηναϊκό (Video)

25.09.2023 23:21
aek panathinaikos 66- new

Μετά τη νίκη της στο Μπράιτον, η ΑΕΚ πέρασε με επιτυχία και από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πέτυχαν μια σπουδαία ανατροπή με σκόρερ τους Τσούμπερ (36΄), Πινέδα (70΄), οι οποίοι «διέγραψαν» το προβάδισμα που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι από το 10ο λεπτό με τον Τζούριτσιτς.

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησαν την αναμέτρηση και οι δύο ομάδες, κάτι λογικό αν αναλογιστούμε την κόπωσή τους από τα ευρωπαϊκά ματς της περασμένης Πέμπτης (21/9).

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε ένα επιπλέον πρόβλημα, αφού στην πρώτη φάση του αγώνα -περίπου 10 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα- τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μάγκνουσον και αντικαταστάθηκε από τον Γεντβάι.

Για τον Ισλανδό αμυντικό υπάρχουν φόβοι ότι έχει υποστεί σοβαρή «ζημιά», όμως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί. 

Στο 10ο λεπτό ο Ιωαννίδης βρήκε στην περιοχή τον Τζούριτσιτς και αυτός με βολίδα από πολύ δύσκολη θέση, αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς για το 1-0. Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα (12΄) με διπλή ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία και δύο εκπληκτικές επεμβάσεις του Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν αυτός που «αρνήθηκε» ξανά το γκολ στον Λιβάι, όταν απέκρουσε πολύ δύσκολα την εξ επαφής κεφαλιά του στο 25΄. Η ΑΕΚ πήρε αυτό που της ανήκε δικαιωματικά στο 35΄ με τη μπάλα να στρώνεται στον Τσούμπερ από μονομαχία Λιβάι-Χουάνκαρ και ο Ελβετός με σουτ σε πρώτο χρόνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι δύο άσοι της Ένωσης που πρωταγωνίστησαν σε όλες τις φάσεις, ήταν μακράν οι κορυφαίοι στο α΄ ημίχρονο με τον Γιοβάνοβιτς να αδυνατεί να βρει το «φάρμακο» για να τους περιορίσει.

Από την άλλη πλευρά, σοβαρά προβλήματα στους Κάλενς (ντεμπούτο σήμερα), Μήτογλου δημιουργούσε ο Φώτης Ιωαννίδης, αναγκάζοντάς τους σε δυνατά μαρκαρίσματα.

Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει να ηνία και να αναζητά πιεστικά διαδρόμους προς την περιοχή του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ αναζητούσε μια αντεπίθεση και τη βρήκε -κόντρα στη ροή του παιχνιδιού- στο 70΄! Ο Τσούμπερ έβγαλε παράλληλα στον Πινέδα, ο οποίος πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και έγραψε το 1-2.

Στο 74΄ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη και από το κόρνερ που προέκυψε, ο Αράο έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Στο 85΄ ο Ελίασον έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το ντέρμπι όταν πλάσαρε άουτ, αλλά αυτό δεν στοίχισε στην ΑΕΚ που έφυγε από το «Απόστολος Νικολαϊδης» με ένα υπερπολύτιμο «διπλό».

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Βιλένα, Τζούρισιτς, Μπερνάρ, Μαντσίνι και Ιωαννίδης.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ

Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ, Γκαρσία.

Πανό Bad Blue Boys ανέβηκε στη Λεωφόρο

Ένα μεγάλο πανό των Bad Blue Boys, των φανατικών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ανέβηκε στη Λεωφόρο πριν τη σέντρα στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, να σημειωθεί, είχε ενημερώσει σχετικά τις Αρχές, αλλά και τους «πράσινους» ότι ενδέχεται να υπάρχουν προσβλητικά πανό ή κορεό για τον δολοφονημένο Μιχάλη Κατσούρη στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το πανό που ανέβηκε στο πέταλο των οργανωμένων, ήταν καλυμμένο κατά το ήμισυ. Από την ΑΕΚ τόνιζαν ότι το πανό γράφει «Free the Boys», δηλαδή «Ελευθερώστε τα Παιδιά», προφανώς για τους συλληφθέντες Κροάτες.

Να σημειωθεί ότι το σχεδόν όλο το γήπεδο αποδοκίμασε τη συγκεκριμένη ενέργεια των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασε η Μαρία Σάκκαρη: Ξέρω άνθρωπο με κανάλι στο YouTube που ανεβάζει τις ήττες μου, δεν μπορώ να περιγράψω την ικανοποίησή μου

Super League: Ερυθρόλευκος περίπατος με τεσσάρα – Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0 (Video)

Τζέιμι Βάρντι: Η εκδίκηση του Άγγλου επιθετικού στους οπαδούς της Μπρίστολ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:04