search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 11:41
MENU CLOSE

Αυστραλία: Ερευνητής βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 ζώα (Photos)

26.09.2023 12:22
CROCODILE NEW

Ένας πολύ γνωστός ειδικός στους κροκόδειλους, με ακαδημαϊκή πορεία, παραδέχτηκε την ενοχή του για μια σειρά από κατηγορίες για κακοποίηση ζώων, μεταξύ αυτών και για βιασμό και βασανισμό σκυλιών.

Ο Άνταμ Ρόμπερτ Κόρντεν Μπρίτον, 51 ετών, άρχισε να διαπράττει τα ανατριχιαστικά εγκλήματα το 2014, βασανίζοντας και κακοποιώντας σεξουαλικά περισσότερα από 42 σκυλιά, μέχρι την σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022.

Ο Μπρίτον, καθηγητής στο αυστραλιανό πανεπιστήμιο Charles Darwin, ήταν ήρεμος όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το περασμένο 24ωρο, για να παραδεχτεί την ενοχή του για 56 κατηγορίες.

Φωτογραφία του ερευνητή από το προφίλ του στο Facebook

Επίσης δήλωσε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες που αφορούν κατοχή και μετάδοση υλικού παιδικής κακοποίησης.

Πριν από την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα Μάρτι Οστ, ο δικαστής ζήτησε από τους πολίτες και τους δημοσιογράφους να βγουν από την αίθουσα του δικαστηρίου.

«Το κατηγορητήριο περιέχει υλικό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως γκροτέσκο και αναφέρεται σε διεστραμμένες πράξεις βαρβαρότητας που είναι οδυνηρές και κατά την εκτίμησή μου μπορεί να προκαλέσουν νευρικό κλονισμό», δήλωσε ο δικαστής εξηγώντας την απόφασή του για εκκένωση της αίθουσας.

Facebook

Σκληρές λεπτομέρειες…

Οι λεπτομέρειες των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται ο Μπρίτον είναι πολύ σκληρές για να αναφερθούν σε ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, σημειώνει η Daily Mail, παραθέτοντας την δήλωση του εισαγγελέα ότι «ο κατηγορούμενος είχε σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ζώα και ιδιαίτερα για τα σκυλιά».

Ο Μπρίτον κατηγορείται για βασανισμό των δικών του σκυλιών, όμως άρπαζε σκυλιά και από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες, στην περιφέρεια του Ντάργουιν, τα οποία βασάνιζε.

Facebook

Ο Μπρίτον κατέγραφε τις αποτρόπαιες πράξεις του και μοιραζόταν τις εικόνες σε φόρουμ στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα.

To Πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν ο ερευνητής

Ένα τέτοιο βίντεο έφτασε στα χέρια των αρμοδίων της Υπηρεσίας Φροντίδας Ζώων, που με την σειρά τους το παρέδωσαν στην αστυνομία και έτσι συνελήφθη ο Μπρίτον, τον Απρίλιο του 2022. Έκτοτε παραμένει προφυλακισμένος.

Η υπόθεση θα επιστρέψει στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο, όταν θα ανακοινωθούν οι προτεινόμενες ποινές.

Διαβάστε επίσης

Νεκρός μαζί με το επιτελείο του ο Ρώσος ναύαρχος Σοκόλοφ λέει το Κίεβο – Σιγή από τη Μόσχα(photos)

David McCallum: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής στο «NCIS» (video)

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 300 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 11:41