search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:54
MENU CLOSE

Ερντογάν για Μενέντεζ: Η παραίτησή του από την επιτροπή της Γερουσίας ενισχύει την προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει F-16

26.09.2023 15:59
erdogan_318new

Οι πιθανότητες της Τουρκίας να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ ενισχύθηκαν με την παραίτηση του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Ο Μενέντεζ, o γερουσιαστής των Δημοκρατικών για το Νιου Τζέρσεϊ, υπήρξε ένθερμος αντίπαλος της παραλαβής αεροσκαφών από την Τουρκία για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών της. Αποχώρησε από τον ρόλο της επιρροής την περασμένη εβδομάδα μετά τις ομοσπονδιακές κατηγορίες ότι πήρε μετρητά και χρυσό παράνομα ως αντάλλαγμα για να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες της στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας σχετικά με τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από το Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα. Τα σχόλιά του πήραν διαστάσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Η έξοδος του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το ζήτημα των F-16 δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πέντε ζωηρά και φωνακλάδικα τσίτα που γεννήθηκαν στη Βιρτζίνια (video)

Oι μέδουσες μπορούν να μαθαίνουν και έχουν μνήμη! – Εντυπωσιακή έρευνα

ΗΠΑ: Σκότωσε τη μητέρα της με τηγάνι και 30 μαχαιριές στον λαιμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:50