search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:27
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Πέντε ζωηρά και φωνακλάδικα τσίτα που γεννήθηκαν στη Βιρτζίνια (video)

26.09.2023 14:27
tsita

Το Ινστιτούτο Προστασίας Βιολογίας Smithsonian υποδέχτηκε πρόσφατα στον ζωολογικό κήπο το Φροντ Ρόαγιαλ της Βιρτζίνια πέντε νεογέννητα τσίτα, τα οποία «είναι γερά, ζωηρά και φωνακλάδικα».

Με τα πέντε νεογέννητα τσίτα ανέβηκε στα 81 ο αριθμός των τσίτα που έχουν γεννηθεί στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και βίντεο με τα νεογέννητα κουτάβια, που παίζουν με την μητέρα τους, την οκτάχρονη Έκο.

Η Έκο φροντίζει πάντως να μεταφέρει τα νεογέννητα σε ασφαλές σημείο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπεύθυνων του ζωολογικού κήπου. Τα νεογέννητα είναι τρία αρσενικά και δύο θηλυκά και είναι πολύ γερά και ζωηρά. Η Έκο γέννησε για δεύτερη φορά- την πρώτη έφερε στον κόσμο τέσσερα μικρά. Η μητέρα έχει γεννηθεί σε συνθήκες αιχμαλωσίας, στην Φλόριντα, το 2015.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν δέκα κέντρα προστασίας των τσίτα, με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός βιώσιμου πληθυσμού υπό την ανθρώπινη φροντίδα. Τα τσίτα ζουν σε μικρές, απομονωμένες αγέλες κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική. Εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και της καταστροφής των οικοσυστημάτων αυτή τη στιγμή τα τσίτα που ζουν ελεύθερα υπολογίζονται σε 7.000-7.500 άτομα και το είδος θεωρείται απειλούμενο με εξαφάνιση.

Διαβάστε επίσης:

Oι μέδουσες μπορούν να μαθαίνουν και έχουν μνήμη! – Εντυπωσιακή έρευνα

ΗΠΑ: Σκότωσε τη μητέρα της με τηγάνι και 30 μαχαιριές στον λαιμό

Αυστραλία: Ερευνητής βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 ζώα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:26