search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:32
MENU CLOSE

Πρωτοσέλιδο στους Financial Times η νίκη Κασσελάκη – «Από την Goldman στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

26.09.2023 09:19
financial_times_new

Αίσθηση και εκτός των συνόρων, όπως ήταν και λογικό, έχει προκαλέσει η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στην εσωκομματική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου προέδρου.

Ενδεικτικό είναι ότι στο σημερινό (26/9) πρωτοσέλιδο των Financial Times ξεχωρίζει μια μεγάλη φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη από τα επινίκια μπροστά από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, η βρετανική οικονομική εφημερίδα τιτλοφορεί το θέμα «Από την Goldman στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενη στην παλαιότερη επαγγελματική διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Κασσελάκης πήρε ποσοστό μεγαλύτερο του 56% διαδεχόμενος τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς που έφτασε κοντά στο να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη πριν από μια δεκαετία», αναφέρεται στο συνοδευτικό σχόλιο των Financial Times.

«Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, o οποίος έφτιαξε την περιουσία του από τη ναυτιλία στο Μαϊάμι, ο Κασσελάκης βγήκε πρώτος έχοντας εμφανιστεί μόλις λίγες εβδομάδες πριν και καταπλήσσοντας πολιτικούς αναλυτές και γνώστες του κόμματος», προσθέτει η εφημερίδα.

«Με βάση τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα και πρακτικά μηδενική πολιτική εμπειρία σε ένα βιογραφικό που περιελάμβανε σταδιοδρομία στα χρηματοοικονομικά, ο 35χρονος έτρεξε μια καμπάνια με βάση τα social media για να υπερκεράσει τρεις πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου», σημειώνει.

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνουν οι πρώτες επιλογές Κασσελάκη των προσώπων που θα στελεχώσουν θέσεις-κλειδιά

Η κυβέρνηση «ψάχνεται» με την Τουρκία για το μεταναστευτικό σε ένα δύσκολο περιβάλλον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:31