search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:07
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η υπονόμευση Κασσελάκη – O Φίλης τον λέει «Τραμπ», ο Ραγκούσης αφήνει αιχμές – Σεβασμό ζητά η Αυγέρη

26.09.2023 13:04
siriza diloseis

Αναταράξεις με το καλημέρα της εποχής Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα όπως φαίνεται το συνέδριο του κόμματος, όπου θα υπάρχει το επόμενο «ραντεβού» στη σύγκρουση νικητών και ηττημένων από τη μάχη της διαδοχής.

Τις διαθέσεις των ηττημένων της περασμένης Κυριακής τις έδειξε ο Νίκος Φίλης με μία σφοδρή επίθεση το πρωί της Τρίτης:

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”»., είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα.

Συμπλήρωσε – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».       

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Γκρίνια από Ραγκούση και Καλπάκη για τις αλλαγές και τη μη ενημέρωση

Τη σκυτάλη πήραν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Στέργιος Καλπάκης, καταγγέλοντας ουσιαστικά έλλειψη ενημέρωσης για την αλλαγή προσώπων, τα οποία θα πλαισιώνουν τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέργιος Καλπάκης θυμίζει με «αποχαιρετιστήρια» ανάρτησή του στο facebook Τη διαδρομή του στη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου και στη συνέχεια ως εκπροσώπου Τύπου, από τον Ιούλιο

Παράλληλα ωστόσο αφήνει την αιχμή ότι για την αντικατάστασή του από την Δώρα Αυγέρη ενημερώθηκε από τις ιστοσελίδες. Ευχαριστεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη του «σε ένα πολιτικό στέλεχος της διεύρυνσης», όσο και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που τον επέλεξαν για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου τον περασμένο Ιούλιο. Το μηνυμα που στέλνει είναι ενωτικό, καλώντας, υπό το νέο πρόεδρο, «να δώσουμε με ενότητα, συντροφικότητα και πολιτικό σχέδιο τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε τροχιά διακυβέρνησης».

«Ο Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του»

Και ο Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωση του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Όπως προσθέτει «κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας».

Αυγέρη: Αριστερά σημαίνει να σέβεσαι τη δημοκρατική απόφαση 

Στον Νίκο Φίλη έδωσε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

«Το ζήτημα δεν είναι τι λες, είναι τι κάνεις. Αριστερά σημαίνει συλλογικότητα, σημαίνει συντροφικότητα, σημαίνει να σέβεσαι τη δημοκρατική απόφαση και πολύ περισσότερο να δίνεις το περιθώριο στον άλλο, τον χρόνο για να αποδείξει στην πράξη» είπε αρχικά η Δώρα Αυγέρη.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν πρόλαβε να μιλήσει. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι αφαίρεσαν την πολιτική από τον κ. Κασσελάκη, και προσπάθησαν να βάλουν άλλα πράγματα, αυτοί που καμώνονται και μιλάνε για μεταπολιτική και μιλούν μονίμως αυτοί» πρόσθεσε.

«Ο Νίκος Φίλης δέχτηκε πολλές προσκλήσεις και προτάσεις, επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης να μιλήσει μαζί του. Δεν τα κατάφερε. Άρα ποιος μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειμμα αριστερής στάσης; […]

Και συνέχισε:

«Αντί σήμερα εγώ να απαντώ στο τι λέει η ΝΔ και να κάνουμε όλοι μαζί αντιπολίτευση, απαντώ στο τι λένε οι σύντροφοί μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι λάθος, αλλά θα έλεγα ότι είναι και ύποπτο»

«Βλέπω συντρόφους μου να αντιπολιτεύονται τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ ήταν μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα να τον αντιπολιτεύονται ακόμη και σήμερα […] Δεν θέλω να μπω σε ονόματα».

Παπαδημούλης: Μια διάσπαση θα ήταν η χαρά του Μητσοτάκη – Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη

«Όχι» στα σενάρια διάσπασης λέει από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας αιχμές κατά του περιβάλλοντος Κασσελάκη στο οποίο αποδίδει σκέψεις εξώθησης των ηττημένων στην επιλογή εξόδου από το κόμμα.

Αναφέρθηκε ονομαστικά στον Ευάγγελο Αποστολάκη με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις λέγοντας πως δεν «δεν είναι αυτή η ώρα για να εκπέμπονται τέτοια μηνύματα αλαζονείας και ισχύος. Τώρα είναι η ώρα της συλλογικότητας και της συντροφικότητας. Όπως πολύ σωστά είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμβουλεύοντας χθες τον Στέφανο Κασσελάκη».

Τόνισε επίσης πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πια ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα» και «όχι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση» επομένως «πρέπει να αναπτύξουμε μια δυναμική ανάκαμψης και ώστε να είναι η επόμενη κυβέρνηση». «Για να το πετύχουμε αυτό» σημείωσε «πρέπει να βάλουμε στην άκρη σενάρια διάσπασης και προσπάθειες εξώθησης προς διάσπαση από αυτούς που νιώθουν αυτή τη στιγμή ισχυροί. Να σας το πω πιο απλά. Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η χαρά του Μητσοτάκη. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Οι διασπάσεις δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν».

Έθεσε, επίσης το ερώτημα σε σχέση με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς: «τα τελευταία δέκα πεντέμισι χρόνια, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανήκει στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην Ευρωομάδα της Αριστεράς. Θα ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης αυτό να αλλάξει ενόψει των ευρωεκλογών του 2024;».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του συνεδρίου στο χρόνο που έχει ήδη προσδιοριστεί, δηλαδή το Νοέμβριο προσθέτοντας ότι δεν έχει ακούσει κανέναν μέχρι στιγμής να λέει δημόσια για χρονική παράταση.

Ισχυρός πόλος εντός του ΣΥΡΙΖΑ το 44% της Αχτσιόγλου

Με αφορμή τις επιλογές προσώπων, σημείωσε πως «υπάρχουν ορισμένα θέματα όπου ο πρόεδρος του κόμματος αποφασίζει μόνος του, και σωστά. Ορίζει τον διευθυντή του γραφείου του, ανθρώπους της εμπιστοσύνης του σε κρίσιμα πόστα». Ωστόσο, πρόσθεσε, «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η φυσιογνωμία του, είναι αποφάσεις που τις έχουμε πάρει συλλογικά και εκεί όποιες αλλαγές ο νέος πρόεδρος πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν θα πρέπει να τις προτείνει, να τις συζητήσουμε και να τις εγκρίνουμε συλλογικά. Και εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να μετρήσει πολύ και αυτό που είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη: συλλογικότητα, συντροφικότητα».

Συμπλήρωσε: «Πρέπει να δούμε να γίνεται πράξη το ‘ο δεύτερος είναι και αυτός πρώτος’, γιατί το 44% συνιστά έναν ισχυρό πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος πρέπει, αν θέλουμε να πάμε μπροστά, να συνυπολογίζεται στη συλλογική μας προσπάθεια».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, στα μέλη του, στον κόσμο του υπάρχει ένα ανάμικτο κλίμα ελπίδας αλλά και ανησυχίας και αγωνίας» είπε που «με πρώτη την ευθύνη του νέου προέδρου, πρέπει να δώσουμε απαντήσεις ώστε να ενισχυθεί η ελπίδα και να κατευναστεί η ανησυχία και η αγωνία».

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης και Καλπάκης για τις πρώτες αλλαγές προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τις μάθαμε από τα ΜΜΕ»

Φίλης: «Ο Κασσελάκης είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ – Ηττηθήκαμε για τρίτη φορά» (Video)

Νέος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Ρωμανός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:06