search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Dior: «Η πατριαρχία είναι ξεπερασμένη» – Συνθήματα κατά του σεξισμού και των στερεοτύπων στην πασαρέλα

27.09.2023 21:02
dior parisi moda- new

Αίσθηση προκάλεσε ο οίκος Dior με την υιοθέτηση συνθημάτων από το φεμινιστικό κίνημα σε πασαρέλες του Παρισιού.

Με κεντρικό σύνθημα «Η πατριαρχία είναι ξεπερασμένη» ο διάσημος οίκος άνοιξε το σόου του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού υιοθετώντας συνθήματα κατά του σεξισμού και στερεοτύπων που διαχρονικά εγκλωβίζουν σε μία συγκεκριμένη εικόνα τη γυναικεία φύση.

Η Μαρία Γκράτσια Κιουρί, η πρώτη γυναίκα σχεδιάστρια του οίκου Dior με την παρουσίαση της νέας της συλλογής θέλησε όπως η ίδια είπε, οι γυναίκες να απορρίψουν «το βιομηχανικό σύστημα της μόδας, που υπαγορεύει να συμμορφώνονται με το σχήμα της κλεψύδρας ως συνώνυμο της τελειότητας».

Συνθήματα εμπνευσμένα από το φεμινιστικό κίνημα όπως το «πάρε τα χέρια σου από πάνω μου όταν λέω όχι, πάρε τα μάτια σου από πάνω μου όταν λέω όχι», προκάλεσαν σούσουρο στις όχι και τόσο συνηθισμένες σε αυτά πασαρέλες της παριζιάνικης πρωτεύουσας.

«Ο καπιταλισμός δεν θα την πάει εκεί που πραγματικά θέλει να πάει» ήταν η ατάκα που αναβόσβηνε στην οθόνη και που «δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο», σχολιάζει ο Guardian.

Κατά πόσον βέβαια αυτό συνδυάζεται με την αστραφτερή τσάντα με το λογότυπο του πολυτελούς οίκου που κοστίζει μία μικρή περιουσία, μένει να φανεί…

Διαβάστε επίσης:

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Είμαστε φυγόπονοι – Θέλουμε να αλλάξει κάτι, αλλά να μην υποφέρουμε εμείς από την αλλαγή»

Άρχισαν στη Βουδαπέστη τα γυρίσματα της ταινίας «Modì» του Τζόνι Ντεπ

Σερ: Κατηγορείται από τη νύφη της για την απαγωγή του γιου της – «Έβαλε 4 άντρες να τον αρπάξουν από το ξενοδοχείο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09