search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:25
MENU CLOSE

Η Βρετανία αλλιώς: ταξίδι στον χρόνο με ποταμόπλοιο (videos)

27.09.2023 13:18
agglia

Ποιος δεν ονειρεύτηκε να ταξιδέψει στον χρόνο. Φανταστείτε την εποχή όπου η έννοια «social media» ήταν συνυφασμένη με την έξοδο στην παμπ, με μια εφημερίδα υπό μάλης. Και την εποχή που για να στείλεις γρήγορα ένα μήνυμα δεν χρειαζόταν κινητό, αλλά ένα ταχυδρομικό περιστέρι.

Μπορούμε να ζήσουμε σε αυτή την εποχή; Ναι, μας διαβεβαιώνει η Sun, που προτείνει την εμπειρία ενός ταξιδιού στο δίκτυο των ποταμών και των καναλιών της Βρετανίας, που είναι πραγματικά ένα ταξίδι στον 19 ο αιώνα, με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 2,5 μιλίων την ώρα…

Το ταξίδι της Sun στον χρόνο και στα κανάλια της Βρετανίας γίνεται με ένα στενό ποταμόπλοιο, το Matilda, που έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος λίγο πάνω από τα δύο μέτρα. Η ομορφιά της ζωής στα κανάλια βρίσκεται στην ηρεμία που προσφέρουν στον επισκέπτη. Προφανώς δεν μπορείς να κατέβεις ένα ποτάμι με την ταχύτητα ενός σκάφους όπως αυτά που βλέπουμε στο Miami Vice. Η μέγιστη ταχύτητα για τα ποταμόπλοια είναι 4 μίλια την ώρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείς να υπερβείς τα 2,5 μίλια καθώς πλέουν κι άλλα σκάφη στα στενά κανάλια και δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαταράξεις την ηρεμία της φύσης. Κι ακριβώς αυτή η ταχύτητα πλεύσης σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις τις όχθες και την πλούσια βλάστηση και να συνυπάρξεις με τις πάπιες που αποφασίζουν να κάνουν το μπάνιο τους την ώρα που περνά ένα πλοιάριο από το ποτάμι. Εκεί έχουν προτεραιότητα οι πάπιες.

Όση ώρα διαρκεί το ταξίδι απολαμβάνεις την φύση και τις μικρές παμπ που βρίσκονται στις όχθες των καναλιών.

Το ταξίδι της Sun με το ποταμόπλοιο Matilda ξεκινά από την αποβάθρα Γουίγκραμς, στο Γουόργουικσαϊρ, μία αφετηρία που βρίσκεται στο σημείο που συναντιούνται τα κανάλια Όξφορντ και Γκραντ Γιούνιον.

Μία από τις τρεις διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις είναι εκείνη του Δακτυλίου Γουόργουικσαϊρ, που οδηγεί μέχρι το Μπέρμιγχαμ κι από εκεί επιστρέφεις, με μια στάση στο σπίτι του Σαίξπηρ. Είναι διαδρομή 100 μιλίων, που για να την διασχίσεις χρειάζονται επτά μέρες, με οκτώ ώρες πλεύσης κάθε μέρα.

Στο πλοιάριο προσφέρει αρκετές ανέσεις, όπως δύο υπνοδωμάτια με δύο μπάνια στην πρύμη, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία στην πλώρη. Προφανώς υπάρχει και κεντρική θέρμανση, που χρειάζεται τα βράδια. Κι όταν το βράδυ αρχίζει η βροχή να πέφτει στο κατάστρωμα του πλοίου δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τον ύπνο. Για όσους επιλέξουν αυτόν τον τρόπο να γνωρίσουν τη Βρετανία, υπάρχει η εφαρμογή OpenCanals, όπου βρίσκει πληροφορίες για τους σταθμούς ανεφοδιασμού και κυρίως για τις καλύτερες παμπ που υπάρχουν στις όχθες των καναλιών.

Τέτοια ταξίδια οργανώνουν αρκετές εταιρίες. Ενδεικτικά, μία από αυτές- η Drifters Waterway Holidays- προσφέρει οργανωμένες διαδρομές στα κανάλια, με αφετηρία σε 45 αποβάθρες σε όλη την Αγγλία, την Σκωτία και την Ουαλία. Τα 550 ποταμόπλοια της εταιρίας μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως 12 άτομα. Οι τιμές ξεκινούν από 590 λίρες για 3-4 διανυκτερεύσεις σε πλοίο 4 επιβατών ή από 815 λίρες για εκδρομή μίας εβδομάδας.

Προφανώς υπάρχουν πολλές προτάσεις για εκδρομές με ποταμόπλοια στην Αγγλία, που προσφέρουν διάφορες ανέσεις και απευθύνονται σε κάθε πορτοφόλι.

Διαβάστε επίσης:

Ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν έχει δαγκώσει μέχρι τώρα 11 πράκτορες – Έξαλλο το προσωπικό

Ντόναλντ Τραμπ: Νέες κατηγορίες περί απάτης κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ – Πώς εξαπάτησε τράπεζες και ασφαλιστικές (videos)

Βενετία: Καρεκλιές και ξύλο ανάμεσα σε σερβιτόρους και πελάτες σε γνωστή καφετέρια (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02